Europese beurzen leven weer op

Na de verliezen van de afgelopen dagen vinden de Europese beurzen hun goede gemoed terug. De Brusselse sterindex wint bijna 1,5 procent bij opening.

Solvay koerst 1,5 procent hoger. De chemiereus maakte vrijdagochtend bekend een sanering door te voeren in zijn afdeling voor vliegtuigonderdelen. Twee fabrieken in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten gaan dicht en één op de vijf jobs worden geschrapt. Dat komt overeen met 570 banen.

In Duitsland wint Shurgard 1,1 procent. De specialist in opslagruimten heeft vier bijkomende magazijnen in de buurt van München overgenomen, voor een bedrag van 33,3 miljoen euro. Shurgard heeft in Duitsland zo 25 magazijnen in handen en versterkt zijn positie.

Ten slotte komt de luxegroep Richemont met een sombere boodschap naar buiten. De Zwitserse producent van Cartier-uurwerken en Montblanc-pennen ziet de gevolgen van de coronacrisis minstens 12 en misschien zelfs 36 maanden aanslepen. In het eerste kwartaal daalde de omzet met 18 procent, over het hele jaar duikelde de bedrijfswinst met 22 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20