Europese beurzen gaan vlotjes in het groen op Black Friday

De Europese beurzen sluiten de beursweek af met een positieve noot. De Bel20 ging vrijdagavond 0,82 procent hoger.

Proximus was vrijdag de sterkhouder in de Belgische sterindex. Het aandeel ging 2,36 procent hoger nadat het telecombedrijf een deal heeft gesloten met de Zweedse investeringsmaatschappij EQT voor de uitrol van zijn glasvezelnetwerk. 

Buiten de Bel20 was Mithra één van de grootste winnaars. Het aandeel van het farmabedrijf schoot 10,29 procent naar omhoog na een bevestiging van het koopadvies door Berenberg. Volgens het beurshuis is het aandeel ondergewaardeerd.

De Belgische industriële groep CFE deed er 5,83 procent bij. De baggerdochter DEME heeft een groot contact binnengehaald. Het bedrijf gaat meewerken aan het havenproject in Abu Qir.

Positieve klanken bij onze buren

Ook elders in de eurozone kunnen de beleggers met een positief gevoel het weekend ingaan. De Eurostoxx 50 steeg met 0,67 procent.

Het aandeel van de Franse treinproducent Alstom steeg met 4,08 procent. Het bedrijf heeft donderdag een deal gesloten met het Italiaanse FNM (Ferrovie Nord Milano) om zes waterstoftreinen te leveren. De order heeft een totaalbedrag van ongeveer 160 miljoen euro. De Franse beursindex CAC40 ging 0,56 procent hoger.

Bij onze noorderburen was Akzo Nobel de sterkste winnaar in de AEX die 0,7 procent hoger noteerde. Het aandeel van het verfbedrijf steeg met 3,87 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20