Europese beurzen duiken na groene start in het rood, fanmail voor Kinepolis

Na een groene start slaan de Europese beurzen aan het twijfelen. Omstreeks half tien maakt de Brusselse beurs een pas op de plaats, terwijl de Amsterdamse in het rood duikt.

In het sterrenpeloton Bel20 wint AB InBev 0,71 procent. De brouwer zal voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf dwangsommen laten uitvoeren doordat er een onveilige situatie is ontstaan aan de brouwerij van het Luikse Jupille. Bij de brouwerij is vorige week een staking uitgebroken, na een reeks coronabesmettingen.

Beurshuis Berenberg laat weten dat de lage koers van Kinepolis ‘een mooi instapmoment biedt voor de beleggers’. ‘We denken dat de markt te negatief is over de korte- en langetermijnimpact van de pandemie op de filmindustrie’, klinkt het daar. Berenberg verlaagt het koersdoel van de bioscoopgroep wel van 45 naar 42 euro. Het aandeel klimt 0,69 procent.

Bpost

De beleggers van Bpost maken zich geen zorgen over het onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie dat topman Jean-Paul Van Avermaet mogelijk in nauwe schoentjes brengt. Zowel de raad van bestuur van het postbedrijf als hoofdaandeelhouder de Belgische staat behouden het vertrouwen in Van Avermaet. Bpost gaat 0,47 procent hoger.

In Amsterdam springt Kendrion 4,6 procent hoger. De fabrikant van elektromagnetische componenten wil de komende vijf jaar jaarlijks minstens 5 procent omzetgroei laten optekenen. Het bedrijf hoopt dat de stabiele en winstgevende industriepoot goede resultaten blijft neerzetten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20