Europese beurzen blijven groene cijfers volhouden

Alle Europese beurzen starten de week op winst. Ook de Bel20 doet er een kleine 1 procent bij.

Groenten- en fruitreus Greenyard sluit het gebroken boekjaar 2019-2020 met een brutobedrijfswinst van 95,7 miljoen euro af. Dat is iets meer dan de 93 à 95 miljoen euro die Greenyard zelf naar voren had geschoven. Het bedrijf wijt dat aan ‘een succesvolle transformatie en een nauwgezette implementatie van een continu verbeteringsproces’. Het aandeel wint 4,7 procent.

In Londen gaat Easyjet met een dikke 6 procent onderuit. De vliegtuigmaatschappij is kritisch over het plan van de Britse premier Boris Johnson om mensen die naar het Verenigd Koninkrijk reizen verplicht 14 dagen in quarantaine te houden.

Pritt

Het Duitse Henkel hield relatief goed stand in de eerste drie maanden van dit jaar. Tijdens de coronacrisis noteerde de fabrikant van lijmmerken Pritt en Pattex, wasmiddelmerk Persil en verzorgingsproduct Schwarzkopf een omzetdaling van 0,8 procent naar 4,9 miljard euro. Waar de wasmiddelen het goed deden, zag men bij de lijmen de verkoop teruglopen. Het aandeel wint lichtjes.

Nog even terugkeren naar de Brusselse beurs, waar de handel in het aandeel van modegroep FNG geschorst is, in afwachting van de publicatie van een persbericht. Dat meldt beurswaakhond FSMA maandag. FNG is het moederbedrijf van kledingketen Brantano.

Lees ook: Brantano-schip zwalpt: scenario’s van overname tot faillissement doen de ronde

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20