Europese beurzen blijven dicht bij huis

De aandelenmarkten in Europa sluiten de dag stabiel af. In Brussel zorgde D’Ieteren voor de animo, in Londen ging AstraZeneca op en neer.

De auto-invoerder D’Ieteren kon zijn winst van ’s ochtends goed aanhouden door de dag. Het aandeel eindigt 8,5 procent in het groen na een koersdoelverhoging van KBC Securities. Het beurshuis verwacht een verdubbeling van de bedrijfswinst bij dochter Belron, die onder andere Carglass uitbaat. Doordat er tegenwoordig zoveel sensoren in autoruiten zitten die telkens opnieuw moeten afgesteld worden zal Carglass meer werk hebben, is de redenering.

Bpost verliest dan weer 10 procent. Het postbedrijf maakte dinsdagochtend bekend dat het vanaf nu maar maximaal de helft van zijn winst gaat uitkeren, tegenover 85 procent eerder. Beleggers zijn daar niet tevreden over.

Vaccinbesognes

In Londen reed het farmabedrijf AstraZeneca een opvallend parcours. De hele dag noteerde het aandeel op verlies, tot het bedrijf bekendmaakte dat opvolgtesten de effectiviteit van 70 procent voor zijn vaccin bevestigen. Alleen moet er nog wat meer onderzoek gedaan worden op 55-plussers.

Aanvankelijk ging het aandeel 1 procent in het groen op het nieuws, maar toen beleggers net voor de bel beseften dat het onderzoek nog niet helemaal voorbij is, viel het terug naar zijn slotkoers van maandag.

De brede Europese index EuroStoxx50 sluit stabiel.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20