Europese beurzen blijven dicht bij huis, Galapagos herstelt

De Europese beurzen startten in de min, maar herpakten zich snel na de bel. Philips doet een deal en Galapagos herstelt van de klap.

Op de Europese beurzen lijkt corona vandaag ver weg. De Eurostoxx50 dipte kort in de min na opening, maar staat om 10.30 uur alweer positief. Ook de Belgische sterindex Bel20 daalde een half procent, maar stond voor de middag alweer een half procent in de plus.

Dat laatste is onder andere te danken aan Galapagos. De farmaster moest de voorbije dagen slecht nieuws slikken, met een beursval van jewelste tot gevolg. Dat zijn reumamedicijn filgotinib het niet tot de Amerikaanse winkelrekken zal schoppen, lijkt vergeten, het aandeel stijgt met ruim 2 procent. Investeringsbank Jefferies paste overigens het koersdoel voor Galapagos aan van 118 naar 86 euro.

5G in België

Proximus heeft de Belgische particuliere 5G-primeur in handen. De telecommer kondigde aan dat het aan de uitrol begint in enkele Vlaamse steden en de belegger reageert positief. Het aandeel doet er 1,5 procent bij.

Elders op de Europese beurzen is er ook gejuich bij Philips. De Nederlandse techbouwers kopen het Amerikaanse Bio Telemetry op. De deal, die onder andere afstandstracking voor hartpatiënten omvat, is 2,3 miljard euro waard. Het aandeel van Philips stijgt 2,6 procent.

Dan is er ook nog beursnieuws uit Polen. U heeft misschien gehoord van het drama en schandaal rond Cyberpunk 2077, de PlayStation-game waar veel heisa rond was. Developer CD Projekt tuimelt 14 procent lager nog voor de klok het middaguur heeft geslagen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20