Europese beleggers blij met voorzichtige tekenen van heropleving

Gunstige economische verwachtingen troef in Europa, dus de beleggers zijn ook goedgemutst. Aandelenindex Euro Stoxx 50 wint 1,43 procent, het Brusselse sterrenpeloton Bel20 doet er 1,26 procent bij.

Op de brede Brusselse markt daalt Biocartis 5,38 procent. De Mechelse ontwikkelaar van moleculaire labtests herneemt de jaarverwachting die in april van tafel verdween: dit jaar rekent het bedrijf op een volumegroei van 30 procent, al is dat iets lager dan in 2019.

In de eerste helft van dit jaar zag Sequana Medical het verlies oplopen tot 9,5 miljoen euro, een derde meer dan een jaar eerder. Wel is de hoeveelheid cash gestegen van 5,6 miljoen euro in 2019 naar 14,9 miljoen euro eind juni. Het aandeel van het medische techbedrijf wint 1,3 procent.

Veevoeders

In Amsterdam vernietigt ForFarmers, een distributeur van veevoeding, binnenkort 11 miljoen eigen aandelen, die aangekocht werden via twee aandeleninkoopprogramma’s. Door die ingreep vermindert het aantal aandelen tot 95,2 miljoen en dat is positief voor aandeelhouders. ForFarmers klimt 0,76 procent.

In Duitsland wint Siemens Healthineers 3,76 procent. Het medische technologieconcern start een kapitaalronde om 2,7 miljard euro op te halen. Daarmee wil het bedrijf de overname van Varian Medical Systems bekostigen. Het gaat daarbij om een deal van 16,4 miljard dollar. Als gevolg van de kapitaalronde zakt het belang van Siemens in Siemens Healthineers naar 79 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20