Europa is over drie jaar een netto importeur van personenwagens

Europa wordt op korte termijn een netto invoerder van personenwagens. Dat blijkt uit een rapport van adviseur PricewaterhouseCoopers (PwC). Opgemerkt wordt dat over drie jaar Europa meer auto’s zal invoeren dan exporteren. China zal zich volgens het rapport daarbij als de belangrijkste importeur manifesteren.

Decennialang werd de autosector beschouwd als een van de best presterende industrieën van Europa. De Europese autofabrikanten konden hun producten immers massaal andere delen van de wereld exporteren.

Ommekeer

Dit betekende een sterke impuls voor de Europese tewerkstelling en vormde een belangrijke pijler voor de welvaart in de regio. Maar volgens het rapport van PricewaterhouseCoopers zal aan die situatie snel een einde komen. Opgemerkt wordt dat die ommekeer zich al over drie jaar zal manifesteren. “Van dat ogenblik af zal Europa netto een importeur van personenwagens worden”, luidt het.

“Er zijn voor die verandering twee belangrijke redenen”, zeggen de onderzoekers. “Ten eerste ontwikkelen Chinese fabrikanten meer en meer concurrerende elektrische auto’s. Maar ook moet worden vastgesteld dat Europese en Amerikaanse fabrikanten steeds vaker een deel van hun productie van elektrische auto’s naar China overhevelen.”

Vorig jaar hebben Europese fabrikanten 35.000 elektrische auto’s uit China naar Europa geïmporteerd, maar dit jaar zal er al sprake zijn van 66.000 geïmporteerde exemplaren. Over drie jaar zal dat aantal verder tot meer dan 800.000 eenheden verder zijn opgelopen.

Dat volume omvat ook 300.000 wagens die uit de Chinese fabrieken van Europese fabrikanten komen. Hierdoor zal Europa in totaal – elektrische aandrijving en verbrandingsmotoren gecombineerd – ruim 221.000 meer wagens invoeren dan exporteren. Zeven jaar geleden had Europa nog een exportoverschot van 1,7 miljoen voertuigen.

Uitdagingen

De onderzoekers benadrukken dat fabrikanten het in Europa door de verstoorde toeleveringsketens en hoge energiekosten moeilijk hebben. “De Verenigde Staten en andere landen voeren een actief industriebeleid dat bepaalde industrieën bevordert en toeleveringsketens lokaliseert”, wordt er aangevoerd.

“Europese fabrikanten richten zich momenteel op dure elektrische auto’s, maar tegelijkertijd introduceren Chinese concurrenten goedkopere alternatieven met nieuwe technologieën op de Europese markt.”

De onderzoekers wijzen er daarbij op dat er zich tussen de vijf meest populaire elektrische wagens van de hele wereld geen enkel model van een Europees fabrikant bevindt.

“Hoewel de Chinese fabrikanten momenteel in Europa slechts een kleine rol spelen, moet ervan worden uitgegaan dat zij tegen het einde van dit decennium 5 procent van de Europese markt voor elektrische auto’s zullen hebben veroverd”, wordt in het rapport nog aangevoerd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20