Euronext verwacht normale beursopening na zwaarste storing in twee jaar

Euronext verwacht dat de beursopening dinsdag weer normaal zal verlopen. Maandag speelde een urenlange storing de beursuitbater parten.

Tussen iets voor 10 uur en 12.30 uur lag de handel stil op de beurzen van onder meer Brussel, Amsterdam, Parijs, Dublin en Lissabon door een ‘technische storing’. Dat meldde de beursuitbater zelf in een mededeling. Het probleem lag bij het zogeheten middleware-systeem. Dat is een systeem dat op de achtergrond data heen en weer verplaatst.

Ook waren er aan het eind van de handelsdag technische problemen, maar inmiddels zouden de systemen weer in orde zijn. Om onduidelijke redenen bleef de handel na de sluiting doorgaan. Daarom schrapte de beursuitbater alle transacties die na 17.30 uur werden gedaan. Euronext onderzoekt nog wat er daar precies fout liep.

Het ging om de grootste storing bij Euronext in twee jaar. Op 29 oktober 2018 werd de handel op de beurzen van Euronext stilgelegd na een technisch probleem bij de zogeheten ‘market monitoring tools’. In september vorig jaar zette Euronext tijdelijk de handel stil in aandelenopties op de beurzen in Amsterdam, Brussel en Parijs.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20