Eric Van Rompuy (CD&V) haalt vernietigend uit naar N-VA en Theo Francken

CD&V-kamerlid Eric Van Rompuy heeft in een blogpost zwaar uitgehaald naar N-VA en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). “N-VA staat voor een model van tweedracht”, schrijft hij. Theo Francken krijgt de volle laag: “Shame on you, mijnheer Francken! Hoe lang nog?”

Van Rompuy (CD&V) stelt in zijn blogpost dat een aantal goede zaken, zoals de werkgelegenheid, private consumptie en koopkracht die gestegen zijn, worden overstemd door andere thema’s, zoals asiel, veiligheid, migratie, identiteit, … Thema’s waar N-VA mee wil uitpakken, aldus Van Rompuy.

Theo Francken

Kop van Jut voor Van Rompuy is Theo Francken (N-VA), staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Vooral zijn manier van communiceren, kan er bij Van Rompuy niet in. “Alsof het basketbaluitslagen zijn”, stelt hij over de manier waarop Francken praat over mensen die opgesloten of aangehouden worden en hoe ze teruggestuurd worden. Dat zo iemand de populairste politicus wordt, maakt volgens Van Rompuy duidelijk dat er een enorm populisme heerst in Vlaanderen.

N-VA

Het is niet de eerste keer dat Van Rompuy uithaalt naar Francken. En het blijft ook niet bij Francken. Na de staatssecretaris te bekritiseren, richt hij zijn peilen op de gehele N-VA, die volgens hem tweedracht probeert te zaaien. Hij meent dan ook dat zijn partij CD&V wordt meegetrokken in een manier van werken en een samenleving “die niet de onze is”.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20