Erdogan wil de islamisering van Europa

De Verenigde Naties hebben de Europese Unie er voor gewaarschuwd dat de overeenkomst die ze met Turkije wil sluiten indruist tegen de internationale asielwetten.

Ankara heeft voorgesteld om vluchtelingen die zich al in Griekenland bevinden terug op te nemen in ruil voor bijkomende fondsen en één versnelling van de onderhandelingen om toe te treden tot de Europese Unie. Moet de EU zo’n voorstel accepteren?

De islamisering van Europa

“De Turkse leider Recep Tayyep Erdogan heeft maar één doel, schrijft Bulgaarse krant Dnevnik, en dat is de islamisering van Europa.” “Het startpunt daarvoor is de mogelijkheid voor 78 miljoen Turken om visa-vrij door de EU te reizen.  De uitbreiding van de moslim- en boven alles de Turkse gemeenschap in Europa is een van de langetermijndoelstellingen van het islamitische bewind in Ankara. Het visa-vrij reizen binnen de EU van Turkse onderdanen is daarbij een zeer effectief middel. [“¦] Erdogan heeft de inwoners van vele Arabische landen toegelaten zonder visum Turkije te bezoeken. Op die manier heeft het land zijn grenzen geopend en is het diepgeworteld geraakt in de Midden-Oosterse samenleving. Het openen van de EU-grenzen voor 78 miljoen Turken betekent niets meer of niets minder dan de éénmaking van Europa het Midden-Oosten tot één groot grondgebied zonder grenzen. We kunnen enkel raden hoeveel mensen uit die regio daarna naar Europa zullen verhuizen.”

Migratie als geopolitiek instrument

“Vele politici in de landen die aan Europa grenzen misbruiken de vluchtelingencrisis om hun macht uit te breiden,” schrijft de Oostenrijkse krant Salzburger Nachrichten: “De Libische leider Muammar al-Gaddafi werd beschouwd als een sponsor van staatsterrorisme die probeerde een nucleair wapen te fabriceren. Ondanks dat maakten de EU-landen de sancties tegen deze despoot ongedaan. Omdat Gaddafi mensen als politiek wapen gebruikte door ons te beloven dat hij Afrikaanse vluchtelingen buiten Europa zou houden. [“¦ ] Nu is het Turkije dat de vluchtelingenstroom moet tegenhouden. Vele mensen in de EU denken dat Turkije geen betrouwbare partner is. Door Turkije als grenswachter op te stellen demonstreert Europa enkel tot op welke hoogte migratie een geopolitiek instrument is geworden.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20