Elon Musk zijn ‘Not a Flamethrower’ is volgens Europese politie wel degelijk een vlammenwerper

Kent u de Not A Flamethrower van Elon Musk nog? ’s Mans The Boring Company fabriceerde een 20.000-tal stuks, om een hype te creëren rond het bedrijf. Die blijven echter voor problemen zorgen, want het zijn echt wel vlammenwerpers.

Even terugspoelen naar 2018: toen lanceerde Elon Musk een nieuw hip product via zijn splinternieuwe bedrijf The Boring Company. Geld zoeken voor een bedrijf dat tunnels boort is moeilijk, dus liet Musk het eerst wat leuke items fabriceren. Waaronder een vlammenwerper.

Is het een vlammenwerper?

Geloof het of niet, maar een vlammenwerper is vrij eenvoudig te fabriceren en wordt vrij regelmatig gebruikt in de agriculturele sector, om onkruid te verdelgen. Musk verwachtte dus geen problemen, maar door het design van de Not A Flamethrower ziet het ding er wel degelijk uit als een dodelijk wapen uit een scifi-film.

Dat leidde quasi onmiddellijk tot problemen. Dus noemde Musk het ding Not A Flamethrower, kwestie van op bijzondere wijze de douane te omzeilen. Dat is maar gedeeltelijk gelukt: in Zwitserland werden 1.000 opgepikt bij de grens. Vlammenwerper of Geen Vlammenwerper, het is een wapen, klonk het toen.

Rechtszaken en raids

Volgens de gespecialiseerde website TechCrunch is het aantal gevallen waarbij mensen politie over de vloer krijgen door hun Not A Flamethrower, steeds groter. Een Amerikaan werd in Sicilië opgepakt met een Musk-vlammenwerper in zijn bagage en hield er een week cel aan over. De rechter gaf hem uiteindelijk geen straf, maar zijn week vakantie hing er wel aan.

In Londen organiseerde Operation Viper, een team dat zich bezighoudt met wapenhandel, enkele raids op eigenaars van Not A Flamethrowers. Er werden er verschillende meegenomen, zelfs als ze in het wapenteam niet hard kunnen maken dat het effectief om wapens gaat.

Aan de Zwitserse grens werden de Not A Flamethrowers tegengehouden. Een inwoner klaagde de staat aan en claimde dat het om niet meer dan een bunsenbrander ging. Hij kreeg ongelijk.

Wat is een wapen?

Het grote probleem voor Musk blijft dat de definitie van een wapen, zowel in Europa als in de Verenigde Staten, erg flou is. Zijn Not A Flamethrowers zien eruit als geweren, maar zijn in essentie niet veel anders dan onkruidverdelgers. Volgens Musk zelf kan u er efficiënt een barbecue mee aansteken. Zonder twijfel correct, maar bij de volgende must-have denkt hij misschien toch twee keer na over de andere functies van zijn gadgets.

Momenteel worden er geen Not A Flamethrowers meer geproduceerd. Want rechtszaken of niet, The Boring Company bereikte wel haar doel: 20.000 verkochte stuks aan 500 dollar. Dat is 10 miljoen dollar aan designer-onkruidverdelgers of aanstekers, zo uw wil.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20