Elon Musk op ramkoers met Donald Trump: “Het is tijd voor hem om de zonsondergang tegemoet te varen”

Tesla-baas Elon Musk wil niet dat Donald Trump opnieuw president van de Verenigde Staten (VS) wordt. Hij schreef in een tweet dat het voor de miljardair tijd is om “zijn hoed op te hangen en de zonsondergang tegemoet te varen.”

Het is nog wachten tot 2024 voor de volgende presidentsverkiezingen, maar dat neemt niet weg dat sommige bekende figuren al een uitgesproken mening hebben over wie ze in het Witte Huis willen (of beter: wie niet). Musk is daar één van. Hij maakte in een tweet duidelijk dat hij niet wil dat Trump opnieuw president van de VS wordt.

Conflict tussen Musk en Trump

“Ik haat de man niet, maar het is tijd voor Trump om zijn hoed op te hangen en de zonsondergang tegemoet te varen. De Democraten moeten ook de aanval staken – vermijd dat Trump alleen kan overleven door het presidentschap terug te winnen”, schreef hij op Twitter.

De tweet van Musk kwam er nadat Trump tijdens een speech de spot dreef met de miljardair omdat hij uiteindelijk Twitter niet overneemt. “Ik had dit voorspeld”, zei de voormalige president van de VS. “Hij heeft zichzelf in de nesten gewerkt. Ik heb overigens het contract tussen hem en Twitter gezien. Het is geen goed contract.”

Musk stemt op de Republikeinen

Voorts zei Trump dat hij verbaasd is dat Musk aangeeft nog nooit op een Republikein gestemd te hebben. “Musk zei destijds tegen mij dat hij nochtans op mij had gestemd. Hij is weer zo’n bullshit artiest“, klonk het.

De Tesla-baas uitte zich in mei als Republikein. Hij zei toen in een tweet dat zijn stem vroeger naar de Democraten ging, maar die partij is volgens hem ontaard in “een partij van verdeeldheid en haat”. Vandaar dat hij voortaan voor de Republikeinen stemt. Hij liet onlangs weten dat zijn eerste stem voor een Republikein voor Mayra Flores was. Zij was de winnaar van een speciale verkiezing voor een open congreszetel in Zuid-Texas in juni.

Belangrijk detail: Trump heeft zich nog niet kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen van 2024. Enkele mensen uit de dichte kring van Trump lieten eerder wel uitschijnen dat hij dat zou doen op 4 juli, een nationale feestdag in de VS. Dat is uiteindelijk niet gebeurd.

(as)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20