Efficiëntie-app Amphetamine mag in de App Store blijven ondanks verwarrende naam

De app Amphetamine mag in de App Store blijven. Dat heeft de Apple Review Board beslist. Het bedrijf wou geen associatie met drugsverkoop en wou de de app daarom uitsluiten, maar komt nu op die beslissing terug.

Het is een beetje een vreemd verhaal. Amphetamine, een app die ontwikkeld is in de Verenigde Staten, staat al sinds 2016 te blinken in de App Store. De app verkoopt geen amfetamines, maar zorgt ervoor dat u vanop afstand uw Mac uit slaapmodus kan houden.

Geen drugsapp

Dat deed de ontwikkelaar, William Gustafson, denken aan de gevolgen van amfetamines, die u ook een energiegevoel kunnen geven. Dus doopte hij de app zo en zette er als symbool ook meteen een pilletje bij. Daar kunnen ze sinds kort bij Apple niet meer mee lachen.

Dus kreeg Gustafson een bericht dat de app op 11 januari 2021 uit de App Store zou verdwijnen. Die tekende beroep aan om de situatie uit te leggen, waarna Apple de beslissing terugdraaide.

Apple maakte zelf nog reclame

Gustafson zelf laat op Twitter weten dat hij blij is met die uiteindelijke goedkeuring, maar is wel erg verbaasd dat het zo ver kan komen. De man heeft een punt: in 2016 maakte de App Store zelf reclame voor Amphetamine, aangezien die eigen producten promoot.

Daarnaast is een snelle blik op de app voldoende om te merken dat het niet om illegale drugsverkoop gaat. Gustafson merkte ook fijntjes op dat het ‘zelfs dan nog om een legale substantie zou gaan, die je in de Verenigde Staten kan verkrijgen met toestemming van uw arts.’

Amphetamine – App Store

Amfetamines zijn natuurlijk een zwaar verslavende drug, maar ze zijn in afgeleide vorm ook in de apotheek te vinden. Zo zijn bepaalde medicijnen tegen ADHD gebaseerd op amfetamines. Vroeger werd de stof ook gebruikt tegen depressies en narcolepsie, al is die behandeling minder courant geworden.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20