Waar kun je eenvoudig een lening aanvragen?

België is een van de belangrijkste bank- en financiële centra op het vasteland van Europa, met Belgische banken die de positie van het land als pionier van de geldloze maatschappij beïnvloeden. Gecombineerd met de multiculturele aard van België, zijn er tegenwoordig veel banken die een gespecialiseerde lening aanbieden aan inwonerse en expats, met inbegrip van niet-ingezeten bankrekeningen.

De belangrijkste Belgische banken zijn BNP Paribas Fortis, ING, Belfius en KBC, maar er zijn er veel om uit te kiezen, waaronder die met gespecialiseerde financiële leendiensten voor niet-ingezetenen. Om een ​​hypotheek te krijgen in België moet je jonger zijn dan 65 jaar en een bewijs van inkomen overleggen (kopieën van de loonstroken van je laatste zes maanden, persoonlijke bankafschriften, enz.).

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Neem zeker een kijkje op de website van Cetelem (BNP PARIBAS). Daar kunt u gratis uw lening simuleren aan aantrekkelijke tarieven Let op: geld lenen kost ook geld!.Meer informatie

Je moet ook bewijzen dat al jouw bestaande verplichtingen (huur, terugbetalingen van leningen, enz.), plus jouw hypotheekbetalingen, niet meer bedragen dan 35 procent van jouw netto maandelijks inkomen. De lening zal gebaseerd zijn op jouw vermogen om te betalen en houdt geen rekening met huurinkomsten van het onroerend goed.

Soorten leningen

Banklening

Deze vallen onder de langetermijnleningen, aangezien de terugbetalingsperiode iets meer dan een jaar kan zijn (hoewel sommige banken kortere leningen kunnen aanbieden). Om in aanmerking te komen, heb je meestal een goede kredietscore nodig en het vermogen om te bewijzen dat je een solide inkomen hebt.

Credit Union lening

Dit zijn lokale opstellingen die ongedekte, kortlopende leningen aanbieden. Over het algemeen lenen ze alleen aan mensen die in de stad, stad of provincie wonen waar ze actief zijn en die lid zijn omdat ze alleen geld lenen dat al aan hen is gestort.

Hoe vind je een geschikte lening?

Vind hier de beste lening voor jou:

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Neem zeker een kijkje op de website van Cetelem (BNP PARIBAS). Daar kunt u gratis uw lening simuleren aan aantrekkelijke tarieven Let op: geld lenen kost ook geld!.Meer informatie

Voordat je naar jouw bank gaat, bekijk je online leenpakketten en zie je wat concurrenten aanbieden. Je moet bewust zijn van wat voor soort lening je zoekt, de voorwaarden die je redelijkerwijs kunt veroorloven, en jouw doel om de lening zo snel mogelijk af te betalen. Als je op zoek bent naar een specifiek type lening (auto, hypotheek, persoonlijk), zorg dan dat je de beste deal voor je vindt. Er kunnen veel leenaanbiedingen in jouw mailbox aankomen, maar bekijk de kleine lettertjes voordat je verder gaat.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20