Een vertrekpremie van 7.500 euro na drie maanden werken: Belgisch bedrijf pakt uit met opvallende actie om personeel aan te trekken

Vandelanotte, een boekhoudkantoor in Kortrijk, is op zoek naar nieuw personeel, maar die zoektocht verloopt zeer moeizaam. Daarom heeft die onderneming een opvallende actie op poten gezet. Nieuwe werknemers die aan de slag gaan bij het kantoor krijgen een vertrekpremie van maximaal 7.500 euro als ze binnen de drie maanden vertrekken.

Ondernemingen komen met allerhande creatieve oplossingen over de brug om nieuw personeel te vinden, gaande van meer extralegale voordelen tot een tekenpremie. Het is namelijk niet in alle sectoren even eenvoudig om vers bloed aan te trekken. Een van de knelpuntberoepen is boekhouder. Dat ondervindt Vandelanotte aan den lijve. Het boekhoudkantoor heeft alle moeite van de wereld om nieuwe werkkrachten te vinden. In totaal staan er vijftig vacatures open bij de Kortrijkse onderneming.

Tot 7.500 euro vertrekpremie

Om die vrije plaatsen op te vullen, heeft Vandelanotte een opmerkelijke campagne gestart. Nieuwe werkkrachten die aan de slag gaan bij het bedrijf krijgen een vertrekpremie van 2.500 euro als ze binnen de maand vertrekken. Die premie loopt op tot 5.000 euro als een nieuwe werkkracht binnen twee maanden afscheid neemt van het boekhoudkantoor. Indien die na drie maanden opstapt, bedraagt de premie 7.500 euro.

De vertrekpremie gaat wel gepaard met enkele voorwaarden. De nieuwkomers moeten minstens twee jaar ervaring hebben en afkomstig zijn van een andere onderneming.

Geld voor “een groepspot”

Er is overigens goed nieuws voor het personeel van Vandelanotte als een nieuweling beslist om te blijven. Na drie maanden komt er namelijk 2.500 euro in “een groepspot”. Dat geld mag dan gebruikt worden om een event te organiseren.

Nikolas Vandelanotte, de CEO van het boekhoudkantoor, is er naar eigen zeggen van overtuigd dat mensen die in zijn ondernemingen werken daar niet meer weg willen. “We achten het risico zo klein dat iemand bij ons vertrekt dat we er geld op durven in te zetten. Vergelijk het met een tevredenheidsgarantie op producten. ‘Niet tevreden, geld terug’: dat beloof je alleen als je gelooft in je producten”, zegt hij in een interview met De Tijd.

Voorts voegt hij eraan toe dat accountants doorgaans niet de grootste risiconemers zijn. Hij hoopt ze met een vertrekpremie een zetje te geven om alsnog hun huidige werkgever te verlaten. “Als het bij ons tegenvalt, compenseren wij de kosten en tijd van je overstap”, luidt de redenering. Er is voorlopig nog geen reactie gekomen op de stunt van Vandelanotte.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20