Een op de drie directies levert loon in wegens coronacrisis

Bij 32 procent van de grote bedrijven werd het salaris van het directiecomité tijdelijk verlaagd. Dat blijkt uit een rondvraag door Essensys, een rekruteerder van interim managers.

De West-Vlaamse bedrijven Balta (tapijten) en Deceuninck (raamprofielen) kondigden eind maart, begin april aan dat hun managementcomités vrijwillig het mes zetten in hun eigen vergoedingen om de eerste coronaschok te helpen opvangen. De CEO van Balta leverde 50 procent in tijdens de eerste lockdown, de baas bij Deceuninck tijdelijk zelfs 75 procent tot zijn fabrieken weer draaiden. Bij Balta leverden de zwaarste lonen het meest in: niet alleen offerde de CEO 50 procent van zijn salaris, zijn managementcomité 40 procent en de laag eronder 30 procent.

Bij 32 procent van de grote bedrijven vonden zulke coronagerelateerde loonsverlagingen aan de top plaats, zo blijkt nu uit onderzoek door hr-bedrijf Essensys bij 386 bedrijven in de Benelux en Frankrijk. Het gemiddelde loonverlies bedroeg 15 procent in 2020. Let wel: het gaat om verlagingen van het vaste loon, en niet van de variabele vergoeding. Bij de overige 68 procent van de onderzochte bedrijven bleef het salaris voor de directie onveranderd.

De loonsverlagingen kwamen er in het overgrote deel op initiatief van de managers zelf, uit solidariteit met hun personeel dat vaak noodgedwongen op tijdelijke werkloosheid gezet werd. Slechts in een minderheid werd het lagere salaris voor het directiecomité van bovenaf opgelegd door de raad van bestuur of het bezoldigingscomité.

De duur van de loonoffers werd in de meeste gevallen beperkt van maart tot juni (de eerste lockdown), maar in sommige bedrijven verlengd tot eind dit jaar.

Bonussen

Wat met de prestatiegerelateerde bonussen? Die prestaties zijn in dit vreemde coronajaar moeilijk te meten volgens de gebruikelijke criteria. Volgens Essensys kiezen de meeste bezoldigingscomités voor bonussen op basis van hun eigen inschatting van de prestatie.

Nog dit: een nipte meerderheid van de ondervraagde bedrijven verwacht dat de vaste vergoedingen voor topmanagers volgend jaar status-quo zullen blijven.

Lees ook: Gouverneur Nationale Bank levert 10 procent van zijn loon in

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20