Een fel debat in het Vlaams Parlement meteen bij de comeback van Crevits

“Ik was in shock, op mijn eerste dag terug.” Hilde Crevits (cd&v) krijgt niet meteen veel cadeaus bij haar terugkeer. Want uitgerekend op het dossier waar haar voorganger Wouter Beke (cd&v) ontslag moest nemen, de controle van de Vlaamse overheid op de kindercrèches, en hoe die fout liep, kwam de Vlaamse regering gisteren alweer erg fel onder vuur.

Waarom is dit belangrijk?

Twee nieuwe verhalen van kinderopvang die compleet fout liep, met kinderen die met ducttape werden vastgebonden in ‘Mippie en Moppie’ in Keerbergen en kinderen die door de begeleider werden geslagen en zelf gebeten in het (B)engeltje in Oudenaarde, zorgden voor grote opschudding.

Daarbij toonde bevoegd minister Crevits (cd&v) zich alvast fel empathisch, bij een heleboel verontwaardigde reacties uit het Vlaams Parlement: “Ik kan niet anders dan zeggen: jullie emoties zijn de mijne.” En meer: “Dit ondermijnt het vertrouwen in de overheid.”

Meteen dringt zich zo één vraag op: wanneer zal men vanuit die overheid, meer bepaald het controlerend orgaan, het Agentschap Opgroeien, conclusies trekken. Toen Beke al maanden eerder moest gaan, redde de topvrouw Kat

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Radio Highlights
Meer premium artikelen
Joost Derks
Meer
Radio Highlights
Kijk live
Array
Markten
My following
Markten
BEL20