Amerikaanse economie blijkt veerkrachtiger dan verwacht: groei van 2,6 procent tijdens derde kwartaal

De Economie van de Verenigde Staten (VS) groeide tijdens het derde kwartaal met 2,6 procent tegenover dezelfde periode een jaar eerder.

Waarom is dit belangrijk?

Tijdens de eerste helft van het jaar kromp de economie van het land, wat het technisch gezien in een recessie plaatste. Daar ontstond toen echter een heuse semantische discussie over. Door een onverwacht hoog groeicijfer op te tekenen, lijkt dat debat nu voorlopig ten einde te zijn gekomen. Dat is goed nieuws voor de regering-Biden, want de tussentijdse verkiezingen vinden plaats op 8 november.

De essentie: Het bbp van de VS is tussen juli en september op jaarbasis met 2,6 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die donderdag werden gepubliceerd door het United States Department of Commerce, het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken.

  • Een voetnoot: De groei kan vooral verklaard worden door een vermindering van het handelstekort. Dat is het gevolg van een afnemende consumentenvraag, waardoor de invoer van goederen verminderde. Langs de andere zijde werd meer geëxporteer
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20