Echtgenote verlaat Harvey Weinstein na seksschandaal

Harvey Weinstein is deze week niet alleen zijn job verloren, ook zijn vrouw heeft hem  nu verlaten na het seksschandaal in Hollywood. De filmproducent zou jarenlang actrices seksueel hebben geïntimideerd. Zijn echtgenote Georgina Chapman, oprichtster van modehuis Marchesa, zet na tien jaar een punt achter hun huwelijk.

Harvey Weinstein zou jarenlang vrouwen seksueel hebben geïntimideerd. Het verhaal werd enkele jaren stilgehouden onder druk van enkele bekende Hollywood-gezichten zoals Russell Crowe en Matt Damon. Nu alles aan het licht komt, besloot zijn vrouw ook een einde te maken aan hun huwelijk van 10 jaar.Georgina Chapman spreekt van pijn in het hart: “Mijn hart heeft pijn voor al die vrouwen die enorme pijn hebben geleden wegens deze onvergeeflijke daden. Ik heb ervoor gekozen mijn man te verlaten”, zegt Chapman in People magazine. De Britse mode-ontwerpster wil met rust worden gelaten. “Zorgen voor mijn jonge kinderen is nu mijn prioriteit en ik vraag de media mijn privacy te respecteren.” Chapman is één van de oprichtsters van het modehuis Marchesa.

Ze staat toch niet achter hem

Na de eerste beschuldigingen, beweerde Weinstein dat zijn vrouw achter hem stond. “Ze staat 100 procent achter me. Georgina en ik hebben hierover over gepraat” zei in de New York Post. De twee zijn al sinds 2007 getrouwd en hebben twee kinderen samen. Weinstein was tot zondag ceo van The Weinstein Company. Het bedrijf liet in een bericht weten dat zijn handelingen niet door de beugel konden. “De directie van The Weinstein Company besloten de arbeidsrelatie met Harvey Weinstein met onmiddellijke ingang te beëindigen”, luidt het in de verklaring.

Schandaal

Intussen doen slachtoffers hun verhaal. Zo vertelt The New Yorker bijvoorbeeld dat vrouwen ongewild orale seks kregen van Weinstein. Daarnaast kwamen ook opmerkelijke getuigenissen aan het licht zoals naar hem kijken terwijl hij doucht. In Hollywood reageren heel wat acteurs en actrices verontwaardigd. Anderen, die met hem meewerkten, zeggen dan weer dat ze niets doorhadden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20