Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 25 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Echtgenote verlaat Harvey Weinstein na seksschandaal

Logo Business AM

11/10/2017 | express.be | 2 min leestijd

Harvey Weinstein is deze week niet alleen zijn job verloren, ook zijn vrouw heeft hem  nu verlaten na het seksschandaal in Hollywood. De filmproducent zou jarenlang actrices seksueel hebben geïntimideerd. Zijn echtgenote Georgina Chapman, oprichtster van modehuis Marchesa, zet na tien jaar een punt achter hun huwelijk.

Harvey Weinstein zou jarenlang vrouwen seksueel hebben geïntimideerd. Het verhaal werd enkele jaren stilgehouden onder druk van enkele bekende Hollywood-gezichten zoals Russell Crowe en Matt Damon. Nu alles aan het licht komt, besloot zijn vrouw ook een einde te maken aan hun huwelijk van 10 jaar.Georgina Chapman spreekt van pijn in het hart: “Mijn hart heeft pijn voor al die vrouwen die enorme pijn hebben geleden wegens deze onvergeeflijke daden. Ik heb ervoor gekozen mijn man te verlaten”, zegt Chapman in People magazine. De Britse mode-ontwerpster wil met rust worden gelaten. “Zorgen voor mijn jonge kinderen is nu mijn prioriteit en ik vraag de media mijn privacy te respecteren.” Chapman is één van de oprichtsters van het modehuis Marchesa.

Ze staat toch niet achter hem

Na de eerste beschuldigingen, beweerde Weinstein dat zijn vrouw achter hem stond. “Ze staat 100 procent achter me. Georgina en ik hebben hierover over gepraat” zei in de New York Post. De twee zijn al sinds 2007 getrouwd en hebben twee kinderen samen. Weinstein was tot zondag ceo van The Weinstein Company. Het bedrijf liet in een bericht weten dat zijn handelingen niet door de beugel konden. “De directie van The Weinstein Company besloten de arbeidsrelatie met Harvey Weinstein met onmiddellijke ingang te beëindigen”, luidt het in de verklaring.

Schandaal

Intussen doen slachtoffers hun verhaal. Zo vertelt The New Yorker bijvoorbeeld dat vrouwen ongewild orale seks kregen van Weinstein. Daarnaast kwamen ook opmerkelijke getuigenissen aan het licht zoals naar hem kijken terwijl hij doucht. In Hollywood reageren heel wat acteurs en actrices verontwaardigd. Anderen, die met hem meewerkten, zeggen dan weer dat ze niets doorhadden.


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks