Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners geteld.

Het is de eerste keer sinds april dat een regio in Beieren in lockdown wordt geplaatst. De toename van het aantal besmetting de afgelopen week was nergens in Duitsland zo groot als in Berchtesgadener Land.

Corona-uitbraak door een feest

Vanaf 14 uur mogen de inwoners van de regio hun woning niet meer verlaten. Enkel wie een goede reden heeft, mag buiten komen, zoals een verplaatsing voor het werk of een bezoek aan de dokter. Ook de scholen, kinderdagverblijven, recreatiedomeinen en restaurants gaan op slot. De lockdown geldt tot en met 2 november 2020.

Eerder had de eerste minister van Beieren, Markus Söder, gezegd dat het openbare leven in Berchtesgaden Land tijdelijk moest worden teruggedrongen en dat de contacten fundamenteel moesten worden beperkt. Volgens Söder was het beginpunt van deze regionale corona-uitbraak een feest.

Meer en meer landen zien zich genoodzaakt strenge maatregelen te nemen om het coronavirus in te dammen. Zo gaat Ierland als eerste Europese land vanaf woensdag in volledige lockdown. Duitsland wil momenteel niet weten van een landelijke lockdown. Sommige bestuurders hebben wel al opgeroepen om bepaalde regio’s af te sluiten om een verdere verspreiding te voorkomen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20