Duitsers slaan weer aan het hamsteren, Belgen nog niet

In Duitsland zijn de inwoners weer massaal aan het hamsteren geslagen, nu het aantal besmettingen met het coronavirus oploopt. In België loopt het zo’n vaart nog niet, zegt handelsfederatie Comeos.

Het Duitse federale statistiekbureau Destatis meldde donderdag dat de verkoop van wc-papier in de week van 12 tot 17 oktober bijna dubbel zo hoog lag (+90 procent) als het gemiddelde voor de uitbraak van de pandemie. De weken daarvoor was dat veel lager. Van zeep werd ruim 60 procent meer verkocht en desinfecterende middelen bijna 75 procent.

Nog geen hamstergedrag in België

Ook sommige etenswaren waren in trek. Zo werd er ruim de helft meer rijst verkocht, ruim een kwart meer bloem en ongeveer een derde meer gist.

In België is er van hamstergedrag nog geen sprake, zegt handelsfederatie Comeos. De winkels zien ‘een lichte stijging’ in de verkoop van typische hamsterproducten, aldus woordvoerder Hans Cardyn, maar ‘het zijn nog geen toestanden zoals in het voorjaar’. De woordvoerder wijst er ook op dat er overal genoeg voorraad is.

De winkels zien ook een lichte toename in de verkoop van verse producten. Dat heeft volgens Comeos waarschijnlijk te maken met de sluiting van de horeca.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20