Duitse start-up koopt telecommunicatie-dochter van gevallen Wirecard

De Duitse videostart-up ID Now neemt een dochterbedrijf van de gevallen techparel Wirecard over. De eerste medewerkers van de communicatiedochter van Wirecard maken deze week al de overstap, schrijft de Duitse krant Süddeutsche Zeitung.

Een dikke twee maanden geleden viel het doek over Wirecard, maar nog altijd blijft de gevallen fintechparel de gemoederen beroeren in Duitsland. Mysterieuze – en onbestaande – rekeningen die officieel goed waren voor een bedrag van 1,9 miljard euro, deden het bedrijf omvallen. Voormalig CEO Markus Braun werd gearresteerd op verdenking van het vervalsen van rekeningen en marktmanipulatie, maar kwam vrij na betaling van een borgsom van 5 miljoen euro.

Dochterbedrijf Wirecard Communication Services kon zich in de nasleep van de crisis rond Wirecard nog even staande houden, maar zag zich in juli genoodzaakt om het faillissement aan te vragen. Nu is er op het laatste nippertje een koper gevonden voor de telecommunicatiepoot van Wirecard. De start-up ID Now uit München heeft het bedrijf overgenomen en is van plan om het merendeel van de 150 medewerkers aan boord te houden.

Identificatie via video

ID Now en de Wirecard-dochter werken al enkele jaren samen rond projecten waarbij identificatiepapieren gecheckt worden aan de hand van een videoverbinding. Een voorbeeld is het openen van een zichtrekening via videocall, waarbij een personeelslid van de bank met behulp van de identiteitskaart kan checken of hij of zij de juiste klant voor zich heeft.

Vorige week raakte bekend dat meer dan de helft van de 1.300 overblijvende medewerkers van Wirecard zal worden ontslagen. 570 andere personeelsleden zullen aanblijven op de zetel in Aschheim, liet curator Michael Jaffé weten. Ex-topman Markus Braun en twee andere bestuurders zitten in de cel, terwijl voormalige CEO Jan Marsalek nog steeds spoorloos is en internationaal geseind staat.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20