Dr. Dre moet ex-vrouw 100 miljoen dollar betalen na scheiding

Andre ‘Dr. Dre’ Young (56) en zijn ex-vrouw Nicole Young (51) hebben een regeling getroffen over hun scheiding. Daarbij moet Dr. Dre haar de komende twee jaar in twee schijven in totaal 100 miljoen dollar (88,5 miljoen euro) betalen. Daarnaast krijgt ze ook vier auto’s uit hun uitgebreide wagenpark. Dre zelf behoudt wel de rechten op zijn muziek, zijn aandelen in Apple en al het vastgoed dat het koppel had.

In juni 2020 vroeg Nicole Young na 24 jaar huwelijk met Dr. Dre de scheiding aan. Ze beschuldigde haar man daarbij van fysieke en mentale mishandelingen. Zo zou Dre haar meermaals hebben geslagen en bedreigd hebben met een geweer. De producer/rapper zelf ontkende die feiten altijd.

Topadvocaten

Begin deze maand was de scheiding tussen Dre en Nicole officieel uitgesproken en nu zijn via TMZ ook de details van die regeling uitgelekt. Nicole Young rekende daarbij op de bekende advocate Laura Wasser, die onder andere ook voor Kim Kardashian haar scheiding met Ye regelt. Dr. Dre had topadvocate Samantha Spector ingeschakeld. Beide expertes stonden in het verleden al bij heel wat scheidingen van celebrity’s tegenover elkaar. Het meest bekende voorbeeld daarbij is de scheiding tussen Johnny Depp en Amber Heard.

Nicole Young hoopte na de scheiding de helft te krijgen van het vermogen van Dr. Dre, dat geschat wordt op zo’n 820 miljoen dollar (725 miljoen euro). Die trok echter de voorwaarden van hun huwelijk in twijfel en wilde een regeling treffen voor minder geld. Volgens TMZ is Dr. Dre dan ook “opgetogen” dat zijn ex-vrouw maar een fractie van zijn fortuin krijgt.

100 miljoen dollar en vier auto’s

Dre heeft ermee ingestemd om 100 miljoen dollar (88,5 miljoen euro) te betalen, de helft nu en de helft binnen één jaar. Daarnaast krijgt Nicole ook vier voertuigen, een Rolls Royce, een Range Rover, Escalade limousine en een Spyder moto. De zes overige voertuigen uit hun wagenpark zijn voor Dr. Dre, die ook de zeven eigendommen die ze samen hadden mag houden.

De producer behoudt ook de volledige masters over al zijn muziek, net als zijn aandelen in Apple. Die laatste kreeg hij na het verkopen van Beats aan de techgigant. Dr. Dre moet ook geen alimentatie betalen voor hun twee volwassen kinderen, Truice (24) en Truly (20).

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20