Dow maakt klim van 900 punten nog tijdens de beurssessie ongedaan

De Dow Jones moet dinsdag nog tijdens de beurssessie een stijging van 900 punten opnieuw inleveren, nadat beleggers betwijfelden of de verspreiding van het coronavirus in verschillende grote economieën wel degelijk aan het vertragen is.

De drie grote Amerikaanse beurzen sluiten de dag af met een licht verlies. De Dow Jones levert 26 punten in tot 22.653 punten, een verlies van 0,1 procent. De S&P 500 gaat 0,15 procent lager en de Nasdaq klokt 0,33 procent lager af.

Sommige investeerders beginnen zich zorgen te maken over de kloof tussen de reëele economie en de aandelenbeurzen, nadat deze laatsten de voorbije 14 dagen een winst van meer dan 20 procent boekten.

Er is nog steeds weinig zicht op de post-coronawereld en verschillende analisten verwachten nog een pak meer bedrijfssluitingen en ontslagen. ‘Er zijn nog steeds meer risico’s naar beneden toe dan dat er kansen zijn naar boven toe’, zei David Kostin van Goldman Sachs op de zakenzender CNBC.

De olieprijs gaat opnieuw bijna 6 procent lager, nu steeds meer investeerders denken dat de grootste olieproducerende landen later deze week niet tot een overeenkomst zullen komen die de productie in voldoende mate beperkt. Goud gaat lichtjes lager en levert een half procent in tot 1.694 dollar per ounce. De euro kost nu 1,09 dollar, een winst van bijna een vol procentpunt. De bitcoin noteert dinsdagavond tegen 7.192 dollar, een verlies van 1,32 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20