Dow Jones profiteert van hogere olieprijs

De Amerikaanse beursindex Dow Jones klimt dinsdag voor de tweede dag op rij nadat investeerders vertrouwen lijken hebben in de heropening van de economie.

Beleggers duwen de Dow 133 punten hoger, een winst van 0,5 procent. De S&P 500 klimt 0,9 procent hoger en de techbeurs Nasdaq zelfs 1,1 procent. Ook de prijs van een vat olie gaat voor de vijfde dag op rij hoger. Een vat WTI-olie kost nu 24,59 dollar. Dat is 20 procent meer dan maandag en 135 procent meer dan een week geleden.

Toch zagen de beurzen hun winsten in het laatste handelsuur alsnog wegsmelten. Een vice-voorzitter van de FED zei dat de economie nog meer fiscale en monetaire steun zal nodig hebben. Tot die uitspraak stond de Dow zelfs 400 punten hoger dan bij aanvang.

Vooral farma-, energie- en techaandelen deden het goed. Investeerders lijken meer vertrouwen te hebben in de heropening van de economie dan in een eventuele tweede golf van coronazieken. In Californië kondigde gouverneur Gavin Newsom een versoepeling van de lockdownmaatregelen aan.

Goud gaat 0,12 procent hoger. Een ounce goud kost nu 1.715 dollar. De euro moet 0,6 procent prijsgeven nadat de Bundesbank de ECB op de vingers tikte over het QE-programma. Een bitcoin kost dinsdagavond 8.940 dollar en flirt met de grens van 9.000.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20