Dow Jones profiteert van geleidelijke heropening economie

De Amerikaanse aandelenindex Dow Jones gaat maandag 353 punten hoger (+1,5 procent), nu steeds meer staten de lockdownmaatregelen versoepelen en de heropening van de economie op gang komt. Zelfs het  zwaar getroffen New York heeft plannen in die richting bekendgemaakt.

Financiële aandelen doen het goed nadat Deutsche Bank vroeg op de ochtend al beter dan verwachte resultaten mocht aankondigen. In Azië zei de Japanse centrale bank dat ze ‘een noodzakelijke hoeveelheid Japanse staatsobligaties’ zal kopen en dat ze de bedrijfsschuld zal verdrievoudigen om zo de kredietstroom op gang te houden.

Alle grote Amerikaanse banken noteren minimum 2% hoger dan bij de opening. Ook levensverzekeraars, die tussen 20 februari en 23 maart grote verliezen incasseerden, behoren tot de grootste stijgers in de sector.

De entertainmentsector begint licht aan het einde van de tunnel te zien. Casino-uitbater MGM Resorts en cruiseschepenrederij Carnival gaan elk 8 procent hoger.

De Dow Jones sluit de dag af met een winst van 1,5 procent, net als de S&P 500. De technologiebeurs Nasdaq gaat 1,1 procent hoger.

Goud gaat 0,5 procent lager en kost 1.726 dollar per ounce. De euro noteert onveranderd op 1,08 Amerikaanse dollar. De bitcoin kost maandagavond 7.720 dollar, een winst van 1,24 procent. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20