Dow Jones gaat 3 procent hoger op hoopvolle resultaten antiviraal geneesmiddel tegen Covid-19

De Dow Jones gaat vrijdag meer dan 700 punten hoger nadat het farmabedrijf Gilead in de strijd tegen Covid-19 hoopvolle resultaten communiceerde over een test met het antivirale geneesmiddel Remdesivir.

De Dow eindigt 3 procent hoger, een winst van 704 punten. Ook de S&P 500 (+2,68 procent) en de Nasdaq (+1,38 procent) sluiten de beursdag met winst af.

Voorbeurs maakte Gilead bekend dat Remdesivir bij een test bij 113 patiënten in het ziekenhuis van de University of Chicago goede resultaten had behaald. Gilead (+ 7 procent) waarschuwde zelf dat aan de test geen voorbarige conclusies mogen worden gekoppeld. Dat kon het beurssentiment niet temperen. Er zijn nu zoveel liquide middelen in de markten dat het geld ergens naartoe moet.

Vliegtuigbouwer Boeing profiteerde mee en ging 14 procent hoger nadat het bekendmaakte dat het de productie in Seattle zondag al zou hervatten. Dat de Amerikaanse vliegtuigbouwer steeds meer orders voor zijn probleemvliegtuig 737 MAX verliest maakt op beleggers weinig indruk.

Het geloof in een geneesmiddel dat Covid-19 onder controle kan krijgen is groot. Want ‘stay-at-home’-aandelen als Amazon (-3,3 procent), Netflix (-5,3 procent) en Walmart (- 1,5 procent) gingen lager en moesten na dagen van stijgende koersen nu een deel van de winsten prijsgeven.

Sinds einde maart noteert de S&P 500 25 procent hoger, terwijl de Dow zelfs 26,6 procent klom. 

Olie krijgt alweer een pandoering en noteert meer dan 8 procent lager dan donderdag. Een vat olie kost nu nog iets meer dan 18 dollar. Goud gaat een volle 2 procent lager en kost nog 1.696 dollar per ounce. De euro maakt iets van zijn dagverlies van donderdag goed en stijgt 0,3 procent tot 1,087 Amerikaanse dollar. De bitcoin kost woensdagavond 7.085 dollar, een winst van 3,7 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20