Dow Jones gaat 218 punten lager na vernietigend jobsrapport

De Amerikaanse beursindex Dow Jones moet woensdag 218 punten prijsgeven, een verlies van 0,9 procent. Investeerders zijn onder de indruk van een vernietigend jobsrapport eerder op de dag, waarin sprake is van 20,2 miljoen verloren jobs in april. Nooit eerder in de Amerikaanse geschiedenis gingen zo snel, zo veel jobs verloren.

De S&P 500, die de 500 grootste Amerikaanse bedrijven groepeert, gaat 0,7 procent achteruit. De techbeurs Nasdaq ontsnapt aan het negatieve beurssentiment en gaat wel 0,5 procent hoger. Het vertrouwen in Big Tech-aandelen blijft ondanks de crisis onaangetast

Facebook (+ 0,9 procent), Netflix (+ 2,6 procent), Amazon (+1,5 procent) en Apple (+1,3 procent) gingen alle hoger. Olie incasseert zijn eerste verlies in zes dagen. Een vat WTI-olie werd de voorbije week liefst 135 procent duurder.

In de VS wordt in vele staten de economie gedeeltelijk heropgestart, wat investeerders hoop geeft op enig economisch herstel. Het aantal dodelijke slachtoffers in het land begint volgens cijfers van de Johns Hopkins universiteit ook langzaam af te vlakken.

Olie gaat 2,1 procent lager. Een vat WTI-olie kost nu 24,03 dollar. Goud gaat 1,1 procent lager. Een ounce goud kost nu 1.691 dollar. De euro zakt tot 1,07 Amerikaanse dollar, nu de Bundesbank de legaliteit van de ECB-aankopen voor de QE-programma’s in twijfel trekt. De bitcoin zet zijn opmars verder en kost woensdagavond 9.250 dollar, een winst van 3,5 procent. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20