Dow Jones en S&P 500 noteren nu 26% onder hun recordhoogte van februari

De Amerikaanse beursindexen sluiten de week af met verlies. De Dow Jones moet 360 punten prijsgeven, een verlies van 1,7 procent. Ook de S&P 500 gaat 1,5 procent lager, terwijl ook de techbeurs Nasdaq 1,5 procent lager noteert.

Het steeds groeiende aantal doden in New York en sombere voorspellingen van gouverneur Cuomo over de onmiddellijke toekomst wegen op het beurssentiment. Volgens hem moet het ergste nog komen.

Cijfers van het Ministerie van Arbeid inzake werkloosheid hielpen evenmin. Het werkloosheidspercentage steeg deze ochtend tot 4,4%. Gisteren raakte bekend dat de VS er op 2 weken tijd 10 miljoen werklozen bij hebben. Deze cijfers omvatten niet eens de volledige omvang van de huidige coronacrisis.

Wall Street incasseert dus zijn derde weekverlies op vier weken tijd. De Dow noteert 2,7 procent lager dan bij het begin van de week. De S&P 500 verliest 2,1 procent en de Nasdaq  1,7 procent in vergelijking met maandagochtend.

Zowel de Dow als de S&P 500 noteren nu meer dan 26 procent onder hun recordhoogte van februari.

De prijs van een vat ruwe olie ging opnieuw 12 procent hoger, nadat donderdag al een stijging van 24 procent was genoteerd. Goud gaat een fractie hoger en kost nu 1648 dollar per ounce. De euro kost nog 1,08 dollar, een verlies van 0,4 procent. De bitcoin eindigt een uitstekende week met een winst van van 8,5 procent en kost nu 6.792 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20