Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Dow Jones en S&P 500 noteren nu 26% onder hun recordhoogte van februari

Logo Business AM
Markten

03/04/2020 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

(Photo by Vanessa Carvalho/REX )

De Amerikaanse beursindexen sluiten de week af met verlies. De Dow Jones moet 360 punten prijsgeven, een verlies van 1,7 procent. Ook de S&P 500 gaat 1,5 procent lager, terwijl ook de techbeurs Nasdaq 1,5 procent lager noteert.

Het steeds groeiende aantal doden in New York en sombere voorspellingen van gouverneur Cuomo over de onmiddellijke toekomst wegen op het beurssentiment. Volgens hem moet het ergste nog komen.

Cijfers van het Ministerie van Arbeid inzake werkloosheid hielpen evenmin. Het werkloosheidspercentage steeg deze ochtend tot 4,4%. Gisteren raakte bekend dat de VS er op 2 weken tijd 10 miljoen werklozen bij hebben. Deze cijfers omvatten niet eens de volledige omvang van de huidige coronacrisis.

Wall Street incasseert dus zijn derde weekverlies op vier weken tijd. De Dow noteert 2,7 procent lager dan bij het begin van de week. De S&P 500 verliest 2,1 procent en de Nasdaq  1,7 procent in vergelijking met maandagochtend.

Zowel de Dow als de S&P 500 noteren nu meer dan 26 procent onder hun recordhoogte van februari.

De prijs van een vat ruwe olie ging opnieuw 12 procent hoger, nadat donderdag al een stijging van 24 procent was genoteerd. Goud gaat een fractie hoger en kost nu 1648 dollar per ounce. De euro kost nog 1,08 dollar, een verlies van 0,4 procent. De bitcoin eindigt een uitstekende week met een winst van van 8,5 procent en kost nu 6.792 dollar.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks