Door welke filosofieën laat je je tijdens je werk leiden?

Personen die binnen een bedrijf belast zijn met de werving van werknemers zullen kandidaten vaak vragen over de filosofieën die zijn erop nahouden ten aanzien van hun werk. Daarnaast zullen ze een aantal voorbeelden uit de praktijk willen hebben van de genoemde filosofieën. Dit soort vragen kom je overigens in het bijzonder vaak tegen als je hebt gesolliciteerd naar banen die gericht zijn op counseling, maar ook bij banen in de verpleging, het onderwijs en het uitvoerend management zijn vragen met betrekking tot een bepaalde arbeidsfilosofie zeker niet ongebruikelijk. Een arbeidsfilosofie is immers de manier waarop je bepaalde taken binnen je functie aanpakt. 

Je potentiële werkgever zal aan de hand van een besproken voorbeeld van de filosofie, dat je gebruikt als leidraad tijdens je werkzaamheden, vast kunnen stellen of je bedrijfscultuur past. Tijdens een sollicitatiegesprek zal je gesprekspartner dan ook dit soort vragen stellen om een ​​goed beeld te krijgen van de waarden die voor jou van belang zijn op de werkvloer en om te bepalen of je filosofie in overeenstemming is met het pad dat de onderneming wil volgen.

Bij voorkeur zie je je arbeidsfilosofie als je visitekaartje omdat een potentiële werkgever dit zal beschouwen als een duidelijke weerspiegeling van wie je bent en hoe je specifieke zaken toe kunt passen op je werkplek.

Wat zal je gesprekspartner tijdens het sollicitatiegesprek verwachten?

De persoon met wie je het sollicitatiegesprek voert zal een heleboel dingen willen horen, maar in het bijzonder zal een potentiële werkgever willen weten wat hij, of zij, kan verwachten van jou als werknemer. Je zult dus een goed doordacht en intelligent antwoord klaar moeten hebben als je het sollicitatiegesprek begint.

Voordat je zelfs maar na gaat denken over de details, dien je in gedachten te houden dat eerlijk zijn over jezelf en de filosofie waardoor je je laat leiden op het werk, spreekt voor zich. Je moet dan ook jezelf niet in allerlei vreemde bochten wringen om maar in een bepaalde functie te kunnen passen. Op het ogenblik dat je dat immers doet, dan is het betreffende werk waarschijnlijk niet goed voor je. Als je als leidraad je persoonlijke filosofie gebruikt, dan moet je altijd in je achterhoofd houden dat de dingen die je zeg en doet waar zijn, maar eveneens dat je consequent bent en blijft. Een werknemer zal namelijk graag zien dat een bepaalde filosofie het enthousiasme voor je werk, een sterke werkethiek en het belang van je werkervaring naar voren brengt.

Voor sommige functies kunnen potentiële werkgevers ook een soort testje op je afvuren om zo te kunnen beoordelen of je je de ontwikkelingen binnen je vakgebied up to date hebt gehouden. De details op je CV met betrekking tot je werkervaring, maar ook je arbeidsfilosofie zullen voor hen een prima samenvatting laten zien van op welke manier je je werk benadert en wat je succesvol binnen je vakgebied zal maken. Om die reden is de filosofie, die je leidt wanneer je aan het werk bent de kern van de zaak voor de personen die zijn belast met de werving van nieuwe medewerkers.

Het bepalen van je arbeidsfilosofie

Hoewel het soms behoorlijk lastig lijkt, dien je je niet af te laten schrikken tijdens een poging om jezelf goed te definiëren. Het is namelijk van essentieel belang dat je een degelijke zelfbeoordeling uitvoert die betrekking heeft op je professionele loopbaan. Door na te denken over de dingen waar je goed in bent, zul je bijvoorbeeld al snel merken dat je erg vindingrijk bent, iemand bent die out of the box kan denken en altijd een oplossing weet te vinden ongeacht de beperkingen waar je mee te maken hebt. Maar ook wanneer je een harde werker bent die zich dag na dag voor meer dan honderd procent in zal zetten, je een teamspeler bent en dus werken in teamverband ziet als essentiële factor binnen een succesvolle organisatie. 

Dit zijn de categorieën met betrekking tot de werkhouding die deel uitmaken van je persoonlijke filosofie. Andere categorieën op dit vlak zijn onder andere:

  • beschikken over de nodige creativiteit,
  • het willen leren van gemaakte fouten of vergissingen,
  • bereid zijn om na te denken over verbeteringen,
  • een toewijd helper of ondersteuner zijn,
  • beschikken over een gezonde dosis motivatie,
  • aan kunnen passen aan nieuwe, of voortdurend veranderende, omstandigheden,
  • het vermogen om een bepaalde situatie (weer) in evenwicht te brengen,
  • iets unieks kunnen ontwikkelen,
  • richten op, of het geven van, een sterk leiderschap. 

Er is echter niemand die zich maar tot één van deze categorieën kan rekenen. In de regel zul je dan ook verschillende categorieën kunnen mixen om uiteindelijk tot de juiste persoonlijke ethische match te komen te aanzien van je werk.

Hoe kun je je het beste voor te bereiden?

Op het moment dat je je antwoord hebt gevonden, dan kun je je pas goed voor gaan bereiden op een bepaald sollicitatiegesprek. Je kunt dan beginnen met het achterhalen van de specifieke missie van het bedrijf waar je gaat solliciteren. De verklaring ten aanzien van de missie van een onderneming kun je in de regel terugvinden op de website van de onderneming evenals allerlei andere bruikbare informatie die je meer duidelijkheid kan verschaffen over de doelen en middelen van deze onderneming.

Ook is het altijd aan te raden om het aandeel dat een bedrijf vervult op de markt na te trekken. Op die manier kun je je immers een goed beeld vormen van de specifieke risico’s, eisen en concurrentie waar de onderneming mee te maken krijgt. Pas wanneer je dit alles weet, kun je bepalen op welke wijze je eigen filosofie het bedrijf kan helpen om haar doelstellingen te verwezenlijken. Indien je mensen kent die in het bedrijf werkzaam zijn waar je gaat solliciteren, dan kun je eveneens een informatief gesprek aangaan om meer te weten te komen over de cultuur op een bepaalde werkplek.

Wanneer je bezig bent met je voorbereidingen kan het je helpen om een ​​aantal van de theoretici, dat de huidige praktijk binnen je vakgebied hebben gemaakt tot wat deze nu is, te beoordelen. Daarnaast zal het goed zijn om te weten je doel moet zijn om de beste aanpak te kiezen, die volledig past bij je acties en die gebaseerd zal zijn op een bepaalde situatie. Je moet er om die reden dan ook voor zorgen dat je de specifieke benaderingen, die je vaak gebruikt las onderbouwing van je antwoorden, ook daadwerkelijk kunt beschrijven. Zodra er vervolgvragen gesteld gaan worden, is het namelijk mogelijk dat je voorbeelden moet gaan geven van de manieren waarop je je filosofie al eerder toe hebt gepast. In alle gevallen zul je dus goed voorbereid moeten zijn op het kunnen beschrijven van specifieke situaties, handelingen die je uit hebt gevoerd en de positieve resultaten die je door je persoonlijke aanpak hebt weten te bereiken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20