Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 01 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Donald Trump scoorde 30 op 30 op deze breintest

Logo Business AM
Lifestyle

17/01/2018 | mick.van.loon@gmgroup.be | 2 min leestijd

Amerikaans president Donald Trump zou volgens zijn artsen nog helemaal “fysiek en mentaal topfit” zijn. Dat ondanks een te hoge cholesterol, te hoge bloeddruk en zijn hoge gewicht (op één kilo van ongezond zwaarlijvig).

Ronny Jackson, een legerarts, deed naar eigen zeggen op verzoek van de president een onderzoek en leek in de persconferentie weinig tot niets achter te houden. Zo werd bevestigd dat Trump iets gebruikt tegen haaruitval, dat zijn bloeddruk 122/74 was en dat hij 109 kilo weegt (ietsje zwaarder dan in september 2016). Verder neemt hij op lange reizen af en toe een slaapmiddel en mag zijn cholesterol wel iets lager. Toen een journalist de arts vroeg hoe Trump zo gezond kon zijn, ondanks het drinken van frisdrank en het eten van McDonald’s, zei Jackson dat Trump “heel goede genen moet hebben”. Ook zou hij als president een stuk gezonder zijn gaan eten in vergelijking met daarvoor. Verder werd uit de doeken gedaan dat Trump waarschijnlijk zo’n vier tot vijf uur per nacht slaapt.

Mentaal heel scherp

Volgens de arts is Trump mentaal “heel scherp” en hoeft hij zich geen zorgen te maken dat dat deze ambtstermijn, “of zelfs een volgende als hij wordt herkozen”, verandert. Bij een cognitieve test zou hij een maximale score hebben gehaald. De gezondheid van Trump is recent weer onderwerp van discussie geworden, onder meer na publicatie van het boek Fire and Fury, van journalist Michael Wolff. Daarin wordt op basis van getuigenissen een beeld geschetst van een president die het niet allemaal op een rij heeft. Trump reageerde erop door te verkondigen dat hij een “stabiel genie” is. Dat zou dan moeten blijken uit het feit dat Trump 30 op 30 haalde op de Montreal Cognitive Assessment (MoCA) test. Nu klinkt die test erg gewichtig, de realiteit is dat eigenlijk iedere volwassene ze probleemloos moet aankunnen. Hier is ze:

Je kan de test hier downloaden en afprinten.

Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks