Donald Trump is nu populairder dan Obama in 2010

De Amerikaanse president Trump krijgt van 48% van de Amerikanen de goedkeuring voor zijn beleid. Dat blijkt uit het Rasmussen Report. 

Dit peilingbureau komt wel vaker met goede cijfers voor Trump. Het was, samen met de Los Angeles Times en IBD/TIPP, dan ook een van de drie peilingbureaus die de totaal onverwachte overwinning van Trump in november 2016 correct had voorspeld. 

Na de verkiezing schreef de hoofdredacteur van Rasmussen een opiniestuk waarin hij zich verbaasde over de manier waarop de media de verkiezingscampagne hadden aangepakt.

“De media gaf steeds een vertekend beeld van de campagne en de meeste peilingbureaus versterkten dat beeld. Steeds was controverse aan de orde van de dag en de meeste daarvan gericht tegen de Republikeinse kandidaat Donald Trump. Vele media – met de New York Times op kop – zeiden tot kort voor de verkiezingen dat Hillary Clinton al gewonnen had. Drie dagelijkse peilingen – waaronder Rasmussen – gaven een veel accurater beeld.”

Na de verkiezingen zou de American Research Group de Rasmussen Report als eerste rangschikken in een klassement waarin de pre-electorale uitslagen van 25 peilingbureaus voor de presidentsverkiezingen werden gerangschikt.

Populairder dan Obama?

Opmerkelijk genoeg zou Trump nu over een hogere approval rating beschikken dan media-favoriet Barack Obama in dezelfde week in 2010. Rekening houdende met het controversiële imago van de huidige president, zijn vaak hatelijke tweets en het feit dat 90% van de berichtgeving in de mainstream media anti-Trump is, is dat geen kleine prestatie.

Ook peilingen van The Economist/YouGov en Fox News geven Trump vandaag een goedkeuringspercentage van 45%. Ook dat is 1% meer dan de goedkeuring die 44% van de Amerikanen in de week van 8 februari 2010 aan Barack Obama gaf. Die had toen een approval rate van 44%.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20