Donald Trump lanceert (vermoedelijke) campagne voor 2024 met nieuwe slogan

Voor het eerste heeft voormalig Amerikaans president Donald Trump (75) duidelijke signalen gegeven dat hij in 2024 een nieuwe gooi zal doen naar het presidentschap. Op een rally in de staat Iowa zei hij aan zijn fans dat zijn nieuwe slogan “Make America Great Again, Again” zal zijn.

Iets minder dan een jaar geleden verloor Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen van zijn Democratische tegenstander Joe Biden. Na heel wat onbewezen claims van verkiezingsfraude en onsuccesvolle juridische gevechten lijkt Trump nu vooral vooruit te kijken naar de volgende presidentsverkiezingen.

Make America Great Again, Again

Officieel heeft Trump zich nog geen kandidaat gesteld voor die verkiezingen, maar afgelopen weekend in Iowa hintte hij wel heel duidelijk naar een nieuwe poging om een gooi te doen naar het presidentschap. Voor duizenden aanhangers sprak hij daar over wat in 2024 zijn slogan zou zijn.

Trump vertelde op de rally dat hij niet opnieuw “Keep America Great” – zijn slogan van 2020 – kan gebruiken, omdat “Amerika nu niet geweldig is”. In plaats daarvan stelt de voormalige president “Make America Great Again, Again” voor als slogan, omdat “we het al eens gedaan hebben”.

Niet officieel

Ondanks de steeds duidelijkere hints van Trump dat hij zich in 2024 opnieuw kandidaat zal stellen voor de presidentsverkiezingen, moeten we niet meteen een officiële aankondiging verwachten. Van zodra hij dat doet, wordt Trump namelijk onderhevig aan allerhande wetten die zijn financiering reguleren, iets wat hij graag zolang mogelijk ontwijkt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20