Dolce & Gabbana-oprichters verwachten ‘enorme’ impact van coronacrisis

Domenico Dolce en Stefano Gabbana, de oprichters van de modegroep Dolce & Gabbana, zeggen in een interview met de Italiaanse krant La Stampa dat de groep een ‘enorm’ verlies zal lijden door Covid-19.

‘Je zou het eens aan onze CEO moeten vragen, maar we zullen zeker verliezen. En heel wat. We hebben dat de voorbije maanden al zien gebeuren’, klinkt het. Ze gaven geen verdere details, maar voegden eraan toe dat de productie pas opnieuw van start zal gaan als er geen sprake meer is van social distancing. De creatieve teams blijven wel doorwerken.

Met een omzet van 1,4 miljard euro is Dolce & Gabbana een van de grootste Italiaanse modebedrijven. Het grootste is brillenproducent Luxottica met een omzet van 9 miljard euro, volgens de statistieksite Statista.

Helft minder omzet

Verderop in het interview zeiden de twee dat de hele mode-industrie zich zal moeten aanpassen aan een nieuwe realiteit, met minder modeshows en meer e-commerce.

De consultant Bain verwacht dat de omzet van de volledige mode-industrie met meer dan de helft zal verkleinen in het tweede kwartaal van dit jaar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20