Val Thorens

Dit is (opnieuw) het beste skidorp ter wereld

Deze week werd Val Thorens tijdens de World Ski Awards voor de zévende keer uitgeroepen tot ‘Beste Skidorp ter Wereld’. Zo’n 2,1 miljoen bergsporterts stemden dit jaar online voor hun favoriete wintersportbestemming. Het skigebied werd gekozen uit uit een lijst van 216 bestemmingen uit 26 verschillende landen.

Het populaire wintersportoord ligt in het zuidoosten van Frankrijk en is het hoogst gelegen skiresort van Europa. Al jaren is het skigebied gegeerd bij jonge skiërs en studenten maar Val Thorens probeert de laatste jaren van dat imago af te raken. 

Hotel Fahrenheit 7

Ook voor het ‘Beste Skihotel in Frankrijk’ moet je in Val Thorens zijn. Het was Hotel Fahrenheit 7 dat deze mooie prijs mee naar huis mocht nemen. Ook in 2018 wonnen ze die prijs, en in 2017 mochten ze zichzelf ‘Best New Skihotel ter Wereld’ noemen.

De 108 kamers van het hotel zijn allemaal modern en stijlvol ingericht met retro-elementen. Door de hoge ligging van het hotel, heb je een uitstekend zicht vanaf het terras ideaal voor een après-ski with a view