Dit is de lijst met de aantrekkelijkste steden voor telewerkers; Brussel ver van de top verwijderd

Telewerken werd van vitaal belang tijdens de pandemie – al bereiden veel werknemers zich intussen voor een terugkeer naar het kantoor. Maar er heeft zich ook een breder fenomeen voorgedaan: als je op 50 km van je kantoor kunt werken, waarom dan niet op 5.000 km afstand? Het Nestpick-agentschap heeft een nieuwe ranglijst opgesteld van de 75 meest aantrekkelijke steden om op afstand te werken.

Hoewel werken op afstand in Europa tot 1 op de 5 banen kan kosten, lijkt een totale terugkeer naar ‘face-to-face’ werk moeilijk. Niet dat we onze collega’s helemaal niet missen, maar telewerken heeft veel voordelen, waaronder de mogelijkheid om onder de palmbomen te werken.

Elk jaar stelt het Nestpick-platform zijn ‘The Work-from-Anywhere Index’ op, die de meest aantrekkelijke steden rangschikt om op afstand te werken. De criteria? Infrastructuur, kosten – inclusief wetgeving, weer en gemakkelijke accommodatie.

TOP 15

 1. Melbourne
 2. Dubai
 3. Sydney
 4. Tallinn
 5. Londen
 6. Tokyo
 7. Singapore
 8. Glasgow
 9. Montreal
 10. Berlijn
 11. Praag
 12. Toronto
 13. Chicago
 14. Hong Kong
 15. Lissabon
bron: Nestpick

Brussel staat slechts op de 72e plaats van de 75. Het wordt overtroffen door de meerderheid van de Europese hoofdsteden, met inbegrip van Parijs, dat op de 32e plaats staat. Geen enkele andere Belgische stad is in de rangschikking opgenomen. (lb)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20