Dit is de achilleshiel van China

De adembenemende economische groei van China heeft ervoor gezorgd dat steden er bijzonder slecht opgewassen zijn om de klimaatverandering het hoofd te bieden. De stijgende zeespiegel bedreigt de Chinese kustmetropolen, de economische powerhouses van het land, en de meer dan een half miljard inwoners ervan. En steeds hevigere stormen in het binnenland zullen voor overstromingen blijven zorgen. Anders verwoord: hoe ons veranderend klimaat de achilleshiel van China is.

Waarom is dit belangrijk?

China heeft een verstedelijkingsgraad van 60 procent bereikt. Nu staan ​​die steden voor de nieuwe uitdaging om zich aan te passen aan extreem weer veroorzaakt door klimaatverandering.

De dramatische overstromingen van vorige week in Zhengzhou onderstrepen dat steden die onder het gewicht van de haastig geplande ontwikkeling, extra kwetsbaar zijn met infrastructuur die vaak slordig werd gebouwd.

De halsbrekende groei van China in de afgelopen vier decennia zorgde voor veel en enorme enorme steden. Het land telt ondertussen meer dan 50 steden met meer dan twee miljoen inwoners. Zes van die steden hebben 12 miljoen inwoners of meer - Shanghai telt er 27 miljoen momenteel.

Dit is een premium-artikel.
U kan een maand lang gratis onze premium-artikels lezen door u hier te registreren.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium-artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Lees meer...
Markten