Markten:
Markten inladen...

WOENSDAG 08 JUL

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Disney opent ‘Star Wars’-hotel

Logo Business AM
Economie

26/08/2019 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

Het entertainmentconcern Walt Disney biedt de liefhebbers onder de naam Galactic Star Cruiser een meerdaags programma rond zijn ruimtevaart-epos Star Wars aan. Daarbij zal de bezoeker ook kunnen overnachten in een ruimteschip, dat de naam Halcyon heeft meegekregen. De Halycon is eigendom van de fictieve rederij Chandrila Star Line, organisator van ruimtecruises.

De Galactic Star Cruiser is gebouwd in Walt Disney World in Orlando. Het nieuwe initiatief moet het concern helpen de inkomsten uit zijn franchise Star Wars te halen.

Streaming

Het bedrijf kondigde verder aan dat Star Wars tevens een nieuwe reeks krijgt, opgebouwd rond het personage Obi-Wan Kenobi. Ewan McGregor zal daarbij zijn filmrol opnieuw opnemen. Eerder al kondigde Disney ook al de lancering aan van The Mandalorian, een show die eveneens aan Star Wars is gewijd. Beide programma’s zullen een onderdeel van de nieuwe streamingdienst van Disney worden.

“Disney zet op de franchise Star Wars bijzonder sterk in,” zegt Christopher Palmeri, entertainment-specialist bij het persbureau Bloomberg. “Nochtans vertoont de formule een aantal tekens van slijtage. Het bedrijf moest immers vaststellen dat zijn jongste bioscoopfilm ‘Solo: A Star Wars Story’ een fiasco is geworden. Dit doet vrezen dat het jongere publiek zijn enthousiasme voor de franchise heeft verloren.

“Het project Galactic Starcruiser belooft anderzijds een van de meest intensieve ervaringen te worden die Disney ooit heeft aangeboden. Het hotelpersoneel zal de rol van gekostumeerd personage opnemen. De vensters van de hotelkamers zullen projecties van scènes uit de ruimte tonen.

Een verblijf in de Halcyon omvat volgens Bob Chapek, voorzitter van Disney Parks, twee overnachtingen. Ann Morrow Johnson, creatief directeur van Walt Disney Imagineering, wijst er daarbij op dat de keuzes van de deelnemers aan de ervaring een reële impact kan hebben op het karakter van hun deelname aan de Galactic Star Cruiser.

Epcot

Het hotel zal bovendien toegang bieden tot een nieuwe attractie van Star Wars die in Disney World wordt geopend. Disneyland in Anaheim krijgt een gelijkaardige attractie. Disney heeft in de twee sites een bedrag van 1 miljard dollar geïnvesteerd. Het project vormt daarmee een van de duurste investeringen die Disney ooit in zijn resorts heeft gedaan.”

Disney heeft verder ook plannen aangekondigd om het attractiepark Epcot in Disney World te moderniseren. Er komt onder meer een nieuwe attractie die rond de succesvolle animatiefilm Moana zal zijn opgebouwd. De voorbije jaren heeft Disney in Epcot al een aantal attracties rond succesfilms van de groep geïntroduceerd.

 


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks