Disney werkt aan abonnementsformule voor Disney+, merchandise en themaparken

The Walt Disney Company onderzoekt de mogelijkheid voor het invoeren van een soort lidmaatschap. Daarmee zouden fans van alles van Disney kortingen of speciale voordelen krijgen op Disney+ en merchandise, resorts en themaparken van het bedrijf. Het is voorlopig niet duidelijk of het de bedoeling is om de abonnementsformule ook in België in te voeren.

Het idee waarop de plannen van Disney gebaseerd zijn, lijkt op Amazon Prime. Dat meldt The Wall Street Journal. Die functie is bij ons minder bekend, maar in onder andere de Verenigde Staten zeer populair. Je kan er namelijk sneller dingen geleverd krijgen van Amazon, korting hebben in supermarktketen Whole Foods en gratis kijken naar Prime Video.

De besprekingen rond een gelijkaardige formule bij Disney zouden volgens de WSJ nog maar in de beginfase zitten. Veel details zijn er dan ook nog niet bekend. Het bedrijf ziet in zo’n lidmaatschap op meerdere manieren voordelen. Zo zouden klanten sneller geneigd zijn om geld te geven aan meerdere van hun producten en diensten. Daarnaast kan Disney op die manier ook data verzamelen over zijn klanten en fans. Die gegevens kunnen dan weer gebruikt worden om te weten waarin het bedrijf meer of minder moet in investeren.

Exclusieve merchandise

Naast zijn films en series heeft Disney nog heel wat zaken te bieden. Zo zijn er de vele themaparken over de wereld en verkoopt het bedrijf ook reiservaringen, zoals eigen cruises en hotels. Daarnaast is er uiteraard ook de enorme hoeveelheid merchandise, gaande van klassieke Disneyfilms, over Marvel tot alles wat te maken heeft met Star Wars.

Die merchandise zou The Walt Disney Company in de toekomst graag koppelen aan zijn streamingservice Disney+. Zo zouden abonnees tijdens het kijken van bijvoorbeeld The Mandalorian rechtstreeks een QR-code op het scherm kunnen scannen die hen naar de Disney Shop brengt. Bepaalde merchandise zou in de toekomst mogelijk zelfs exclusief beschikbaar zijn voor mensen die een lidmaatschap hebben.

(ns)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20