Disney-aandeel onderuit na rally van 27 procent

De Amerikaanse beurzen geven bij het begin van de week een beetje terrein prijs. De Dow Jones daalt 0,8 procent, de S&P500 0,5 procent. De technologiebeurs Nasdaq stijgt licht met 0,2 procent.

Niet veel te beleven bij de opening van de Amerikaanse beurzen maandag. De drukte van de coronacrisis lijkt stilaan achter de rug en beleggers lijken eerder onverschillig te zijn geworden.

De schrik voor een te vroege heropening van de economie zit er nog wel in en dat blijkt uit de aandelen die het slechtst presteren. Onder andere Disney, dat maandag zijn pretpark in Shanghai heropende en op hete kolen zit om dat met de rest ook te doen, gaat 2,4 procent omlaag. Sinds eind maart was het aandeel 27 procent gestegen. Ook de vakantieparkuitbater MGM Resorts, die 70 procent was gestegen in dezelfde periode, verliest 5,5 procent.

Het ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic, van de Britse miljardair Richard Branson, ging bij de opening 8 procent omlaag, maar kwam terug tot een verlies van 5 procent. Branson kondigde aan dat hij een vijfde van zijn aandelen in het bedrijf verkoopt om zijn noodlijdende luchtvaartdivisie te redden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20