Directeur CDC waarschuwt voor 4e golf in de VS nu gevallen opnieuw stijgen

Rochelle Walensky, de directeur van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), hield maandag tijdens een briefing een emotioneel pleidooi. Ze vroeg de Amerikanen om hun aandacht voor de covidmaatregelen niet te laten verslappen.

Het 7-daags dagelijks gemiddelde van nieuwe gevallen steeg met 10,6% ten opzichte van de vorige week tot 59.773. Ook het 7-daags dagelijks gemiddelde van sterfgevallen steeg met 2,6% tot 968.

Hoewel een opmerkelijke 72% van de Amerikanen van 65 jaar en ouder ten minste één dosis van het vaccin hebben gekregen, blijven miljoenen Amerikanen kwetsbaar. Het gaat dan vooral om jongere mensen met onderliggende aandoeningen.

‘We hebben niet de luxe om niets te doen’

‘Ik heb een gevoel van naderend onheil,’ zei Walensky, terwijl ze haar tranen leek in te houden. ‘We hebben niet de luxe om niets te doen. Voor de gezondheid van ons land, moeten we nu samenwerken om een vierde golf te voorkomen.’

Het aantal gevallen van coronavirus neemt opnieuw snel toe in de staten Michigan, New York, New Jersey. Ook in andere delen van het noordoosten is dat het geval. Volgens deskundigen raken varianten van het virus steeds wijder verspreid. Ook een toename van het aantal reizen en het versoepelen van de beperkingen spelen een rol.

Walensky zei dat ze dinsdag met gouverneurs zou spreken om de stijging van het aantal gevallen aan te pakken.
Volgens NIAID-directeur Anthony Fauci is er een toename ‘omdat we echt dingen te vroeg doen op dit moment met betrekking tot het heropenen.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20