Directe cryptobetalingen mogelijk met nieuwe iPhone-functie

Met de Tap to Pay-functie verandert Apple de iPhone in een betaalterminal voor handelaars. Laatstgenoemden zullen geen extra apps nodig hebben om betalingen van hun klanten te aanvaarden.

Tim Cook, CEO van het bedrijf, zei op Twitter dat de nieuwe iPhone-functie Apple Pay – die binnenkort in de VS wordt gelanceerd – contactloze credit- en debitcards en andere digitale portemonnees zal ondersteunen. Met dit laatste punt hint hij op de mogelijkheid om in cryptomunten te betalen.

“Tap to Pay op iPhone biedt bedrijven een veilige en eenvoudige manier om contactloze betalingen te accepteren en nieuwe betaalmethoden te introduceren met de kracht, veiligheid en het gemak van iPhone”, meent Jennifer Bailey, vice-president van Apple Pay en Wallet.

Cook en crypto

Tenzij Apple besluit om dit type betaling specifiek te blokkeren, zouden bezitters van de onlangs gelanceerde Coinbase Card, Crypto.com Visa Card of een vergelijkbare betaalkaart hun cryptomunten kunnen gebruiken om via Tap to Pay te betalen. 

Er is echter de vraag of Apple Pay rechtstreekse aankopen van goederen en diensten in digitale valuta’s mogelijk zal maken. De betaaldienst zou crypto-activa daadwerkelijk in dollars kunnen omzetten wanneer hij een handelaar betaalt.

Apple’s omhelzing van de cryptowereld komt niet bepaald als verrassing. Tim Cook heeft zelf aangegeven dat hij cryptomunten bezit. Hij zei echter dat er geen directe plannen zijn voor Apple om cryptomunten als betaalmiddel voor zijn producten te accepteren.

(mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20