Digitale rozenkrans moet jongeren doen bidden voor vrede

De eRosary is een wearable gemaakt door het Vaticaan. Jonge katholieken met een zwak voor technische speeltjes moeten er meer mee gaan bidden.

De wearable waar u misschien niet op zat te wachten: de eRosary. Dat is een digitaal kruis, met gebedskralen, speciaal voor wie soms de nood voelt om te bidden, maar daar wat begeleiding bij kan gebruiken. Dat is geen grap: de armband is vorige week op de markt gekomen. Het Vaticaan hoopt dat meer jongeren er mee gaan bidden voor wereldvrede.

Digitale Rozenkrans
Digitale Rozenkrans – Click To Pray

Digitale rozenkrans

De eRosary, speciaal voor rozenkransen, is een armband die bestaat uit een kruis en tien kralen. Een soort kleine rozenkrans dus. De eRosary verbindt met de Click To Pray-app, die ook uitgaat van het Vaticaan. Dan is het een kwestie van bidden.

Click To Pray

De eRosary is niet alleen begaan met uw spiritueel welzijn, hij houdt ook gezondheidsinformatie, zoals uw hartslag bij. Bidden is echter prioritair. De eRosary doet u eerst, met wearable in de hand, een kruis maken. Zodra dat geregistreerd staat, kan u verder. Vervolgens leidt hij u door de stappen van een traditionele rozenkrans. Er zijn ook opties, voor wie nood heeft aan een thema.

Voor de niet-ingewijden, de rozenkrans is een gebedscyclus die tot twintig minuten kan duren. Hij bestaat uit een kruisteken, een onzevader, drie weesgegroetjes, eer aan de vader en dan vijf keer een onzevader, tien weesgegroetjes en weer een onzevader. Dat is reden genoeg om de tel kwijt te raken.

Rozenkransen
Rozenkransen in een auto – Pexels

Click to pray

Met de eRosary kan u bijhouden hoeveel u bidt, welke gebeden uw favorieten zijn en zelfs klikken om een gebedje richting het Vaticaan zelf te sturen. ‘Click To Pray’ heet dat, net zoals de app. Die toont ook welke gebeden de paus vandaag op zijn agenda heeft staan, zo kan u meedoen.

Al die theologische wellness, rechtstreeks verbonden aan uw arm, zal 99 euro kosten. Digitaal bidden lukt zowel voor iOS als voor Android. Helaas is de eRosary momenteel enkel nog in Italië te krijgen en binnenkort ook in de VS.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20