Derde grootste cryptoplatform ter wereld wil iemand naar de ruimte sturen om achtste verjaardag te vieren

Huobi Group, het bedrijf achter het derde grootste cryptoplatform ter wereld (op basis van handelsvolume), wordt acht jaar. Om dat te vieren wil de cryptogigant iemand naar de ruimte sturen. Dat meldt de cryptonieuwssite Cointelegraph.

Huobi Group wil z’n achtste verjaardag niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Om dat te vieren zal het bedrijf uiteenlopend evenementen organiseren, gaande van weggeefacties tot een reis naar de ruimte. Om te bepalen wie die laatstgenoemde prijs in ontvangst mag nemen, zal Huobi Group een wedstrijd organiseren.

SpaceX, Blue Origin of een ander ruimtebedrijf?

“Er zijn nog steeds gezondheidseisen die moeten worden gehaald om naar de ruimte te gaan, maar deze details zullen op een later moment worden onthuld,” zei Jeff Mei, directeur wereldwijde strategie bij Huobi Group, aan Cointelegraph.

Het is niet geweten met welke bedrijf Houbi Group zal samenwerken om die ruimtereis mogelijk te maken. Blue Origin van Jeff Bezos en SpaceX van Elon Musk zijn twee voorbeelden van bedrijven die dergelijke reizen aanbieden. Zo hebben ze afgelopen zomer elk voor het eerst toeristen naar de ruimte gestuurd.

“De boodschap die we met deze wedstrijd proberen te sturen is dat het concept van ruimte open is voor iedereen, en dit weerspiegelt de openheid van cryptomunten en Huobi’s platform”, aldus Mei.

Conferentie met Alan Greenspan

Doorheen de maand november zal Huobi Group nog tal van andere evenementen organiseren om de achtste verjaardag te vieren, waaronder de jaarlijkse onlineconferentie Huobi Summit 2021: Blockchain and Beyond. Dat evenement vindt maandag plaats en zal enkele bekende gastsprekers aan het woord laten. Zo zal onder meer Alan Greenspan, de voormalige voorzitter van de Federal Reserve, aanwezig zijn. Hij zal de wereldwijde inflatie bespreken nu veel beleggers zich op crypto’s storten op zoek naar hogere rendementen.

Greenspan staat bekend als een grote voorstander van Bitcoin (BTC). Hij heeft in het verleden de cryptomunt vergeleken met de vroege vorm van geld in de Verenigde Staten (VS).

(lb)

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20