Democratische conventie uitgesteld door coronavirus

De Democratische National Convention, het moment waarop de Amerikaanse Democraten hun presidentskandidaat officieel nomineren, wordt uitgesteld naar augustus.

De voormalige vicepresident en koploper in de voorverkiezingen Joe Biden had daar woensdagavond toe opgeroepen. ‘Ik betwijfel of de Democratische conventie in juli kan doorgaan’, zei de Democraat in het televisieprogramma ‘The Tonight Show’. ‘Ik denk dat het evenement moet verschuiven naar augustus.’ De geplande datum was 13 tot 16 juli.

Hoewel er plannen op tafel lagen om de traditionele conventie virtueel te houden, komt het uitstel er nu toch. De National Convention is het moment waarop de uiteindelijke uitdager van president Donald Trump de officiële nominatie krijgt. ‘In het huidige klimaat van onzekerheid lijkt het de slimste aanpak om extra tijd te nemen om te monitoren hoe de situatie zich ontvouwt’, klinkt het bij de organisatie.

Meer dan 5.000 doden

Momenteel staat Joe Biden nog altijd aan de leiding in de Democratische voorverkiezingen. Hij overtuigde 1.217 afgevaardigden, terwijl tegenkandidaat en zelfverklaard socialist Bernie Sanders op 914 afgevaardigden blijft steken. Om de nominatie binnen te halen, moet de kandidaat minstens 1.991 afgevaardigden achter zich krijgen. Naar alle waarschijnlijkheid zal Joe Biden het pleit winnen.

De beslissing komt er nu verschillende Amerikaanse staten hun voorverkiezingen uitstellen of op een niet-fysieke wijze proberen te houden. In de Verenigde Staten slaat het coronavirus namelijk wild om zich heen. Zo staat de teller al op 217.263 bevestigde besmettingen, wat het hoogste aantal ter wereld is. Bovendien staat de teller al op meer dan 5.300 sterfgevallen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20