DEME gaat offshorewindparken bouwen in Japan

DEME gaat in zee met de Japanse maritieme aannemer Penta-Ocean Construction om offshorewindparken te bouwen in Japan. Beide bedrijven hebben een memorandum afgesloten voor een uitgebreide samenwerking, meldt de Belgische baggeraar.

Volgens DEME heeft de ontwikkeling van offshorewindparken in Japan ‘een aanzienlijke impuls’ gekregen door nieuwe regelgeving. Die promoot de opwekking van windenergie op zee en in havengebieden.

De omstandigheden in Japan brengen bepaalde moeilijkheden met zich mee. ‘Offshorewindprojecten hebben te maken met zeer complexe ondergronden als gevolg van gemengde zand- en rotsachtige, soms zachte grond in combinatie met zware meteorologische en oceanografische omstandigheden zoals tyfoons en cyclonen. Bovendien moet er ook rekening worden gehouden met seismische krachten’, zegt DEME.

Daarom willen DEME Offshore en Penta-Ocean Construction hun knowhow combineren om ’totaaloplossingen’ te kunnen bieden. ‘Als eerste stap starten we met de introductie en ontwikkeling van geavanceerde technologieën die nuttig en gunstig worden geacht voor de Japanse markt en die leiden tot de gezamenlijke bouw van offshore windmolenparken in Japan’, klinkt het.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20