Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Delhaize introduceert algemene korting: ‘Toeloop op bepaalde producten vermijden’

Logo Business AM
Personal Finance

02/04/2020 | Pieterjan Neirynck | 1 min leestijd

Een Delhaize-kassa voor het coronatijdperk. Met een solidariteitskorting wil Delhaize een toeloop op bepaalde producten vermijden. - EPA

Vanaf vrijdag biedt supermarktketen Delhaize een ‘solidariteitskorting’ van 5 procent aan op elke aankoop in elke winkel.

Op deze manier vermijdt Delhaize naar eigen zeggen dat er een toeloop op specifieke promoties komt en er nog zo meer druk op het personeel volgt. Bovendien kan de supermarkt dan social distancing en de maximumcapaciteit in acht nemen. ‘Delhaize versterkt de koopkracht van de Belgen met respect voor de gezondheid en veiligheid van haar klanten en personeel’, klinkt het.

Volgens Delhaize riskeert een klassieke korting, zoals ‘1+1 gratis’, voor een toeloop te zorgen in bepaalde rekken en bij bepaalde producten, waardoor de regel van social distancing moeilijk te handhaven is. ‘Met een algemene korting kun je de druk gelijkmatig over de hele winkel spreiden’, aldus de woordvoerder.

De korting geld ‘zolang het nodig is’ en geldt niet voor sigaretten, lotto-producten en vuilniszakken. De verrekening volgt aan de kassa, op de kassabon.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks