De Russen hebben een tank waartegen het Westen geen verhaal heeft

Het Russische leger beschikt met de Armata of T-14 over een tank waartegen geen enkele Britse of Amerikaanse concurrent is opgewassen. Dat heeft een gewezen hogere officier van het Brits leger tegen diverse media van zijn land gezegd.

De nieuwe Russische ontwikkeling staat volgens de voormalige militair verder dan de innovaties die door de lidstaten van de North Atlantic Treaty Organisation (Nato) worden ontwikkeld. Opgemerkt wordt dat de Armata het Russische leger op het slagveld een belangrijk overwicht bezorgt. De Armata zou verder kunnen vuren dan de Britse Challenger of de Amerikaanse Abrams. Terwijl de Challenger en Abrams een bereik van tweeënhalve mijl hebben, zou die vuurkracht van de Armata tot drie mijl oplopen. Bovendien zou de T-14 zijn uitgerust met een actieve bepantsering die alle inkomende kogels of andere projecten zou kunnen vernietigen. Die verdedigings-technologie zou het Britse leger nog niet meester zijn.

Herbewapening

Tevens zou de Russische tank met een automatische geschutskoepel zijn uitgerust, waarbij de inzet van bemanningsleden niet noodzakelijk is, zodat een hogere vuurkracht kan worden vastgehouden en de soldaten minder risico lopen blootgesteld te worden aan vijandig vuur. De Armata is volgens analyses de meest revolutionaire vooruitgang in het tankontwerp van de voorbije halve eeuw. De tank werd voor de eerste keer getoond tijdens een militaire parade in Moskou in mei dit jaar. De Armata wordt het speerpunt genoemd van een herbewapeningsprogramma dat door de Russische president Vladimir Poetin werd ingezet en kan beschikken over een budget van 20 biljoen roebel of ongeveer 300 miljard euro. Dat programma duidt volgens de waarnemers op het begin van een nieuwe wapenwedloop. Het is volgens hen dan ook niet begrijpelijk dat het Britse ministerie van defensie de Challenger nog twintig jaar langer in dienst houdt in plaats van investeringen in een nieuwer model aankondigt. (mah) [media-credit name=”KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP” align=”aligncenter” width=”1024″]Russian T-14 Armata tanks roll at Red Square during the Victory Day military parade in Moscow on May 9, 2016. Russia marks the 71st anniversary of the Soviet Union's victory over Nazi Germany in World War II. / AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV[/media-credit]

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20