Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 31 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

De quarantaine-jackpot: 14 dagen geïsoleerd in een vijfsterrenhotel

Logo Business AM
Coronacrisis

18/09/2020 | Dominique Dewitte | 3 min leestijd

Het Marina Bay Sands hotel in Singapore op de achtergrond. (Foto: Maverick Asio/Zuma Press)

Wie Singapore binnenkomt moet 14 dagen in quarantaine en wordt door de lokale autoriteiten naar een hotel gebracht. Wie geluk heeft belandt in een vijfsterrenhotel. Zowat de helft van de 67.000 hotelkamers in de stadstaat worden vandaag bevolkt door mensen in quarantaine.

De Nederlandse interieurdesigner Joy Van Dee vloog samen met haar baby van Amsterdam naar Singapore. Groot was haar verbazing toen ze na een vlucht van 12 uur bij aankomst naar het vijfsterrenhotel Ritz-Carlton Millenia werd gebracht. Daar mochten beide hun intrek nemen in een kamer van 50 vierkante meter met uitzicht op het water.

De quarantaine wordt in Singapore vaak vergeleken met een loterij. Passagiers die aankomen hebben geen idee waar ze zullen worden ondergebracht. Tot ze bij aankomst met de bus bij een van de vele hotels hun naam afgeroepen horen. Sommige reizigers krijgen kamers die makkelijk tot 400 dollar per nacht kosten, over marmeren badkamers, grote tv-schermen en uitzicht op de Marina baai beschikken.

In de Wall Street Journal doet een vrouw die naar Singapore vloog vanuit Dubai het relaas van een quarantaineverblijf in de Marina Bay Sands. Dat luxehotel staat bekend om zijn dakterras dat is uitgerust met een 150 meter lang zwembad.

Een echt vijfsterrenverblijf is het niet. Maaltijden worden door het hotelpersoneel voor de deur gedeponeerd. Ook mogen de gasten hun kamer niet verlaten. De kamers worden evenmin schoongemaakt. Wel krijgen de gasten om de drie dagen propere handdoeken en om de week een verse set lakens. De kaart die toegang geeft tot de kamer wordt na eenmalig gebruik gedesactiveerd. Eens binnen kan je dus niet meer naar buiten.

Niet iedereen heeft zoveel geluk

Niet iedereen heeft zoveel geluk. Sommige belanden in driesterrenhotels met zicht op parking. Autoriteiten houden weinig of geen rekening met speciale omstandigheden. Enkel wordt vermeden dat huisdieren van hun eigenaars worden gescheiden.

De quarantaineregels gelden voor iedereen die in Singapore aankomt, op een enkele uitzondering na. Ook voor mensen die in Singapore zelf wonen. De meesten krijgen een factuur van 1.460 dollar voor het veertiendaagse verblijf, plus nog eens 146 dollar extra voor een Covid-19 test. Ter vergelijking: het goedkoopste verblijf van 14 dagen in de Ritz-Carlton Millenia Singapore kost in oktober makkelijk 6.000 dollar.

De strenge maatregelen hebben Singapore het ergste coronaleed bespaard. Op een bevolking van 5,7 miljoen mensen werden 57.000 bevestigde gevallen en amper 27 doden opgetekend.

Source: Wall Street Journal


Gelijkaardige artikels


Logo Business AM

Corona-alarm

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308

Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump
Logo Business AM

Business AM | Stocks